Autor Entitats
10 Novembre 2013 a 09:00

La Cecot reclama a Montoro que transfereixi els fons del 2013 destinats a les Polítiques Actives d’Ocupació

 

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

La Cecot ha fet arribar una carta al ministre  d’Hisenda i d’Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, per expressar la preocupació per l’incompliment dels compromisos financers relacionats amb les Polítiques Actives d’Ocupació i els fons de formació per l’ocupació que s’haurien d’haver transferit ja a les Comunitats Autònomes.

En aquesta carta, la Cecot també ha demanat que implementi les actuacions que possibilitin l’execució de les PAO i a més denuncia que la tardança en les transferències ha provocat que, a Catalunya, les accions formatives d’aquest any per aturats encara no s’hagin pogut iniciar.

La formació per a treballadors en actiu, que es finança en base a les quotes a la Seguretat Social i que paguen els empresaris i treballadors, tampoc s’han pogut iniciar. Aquestes formacions faciliten la millora de la competitivitat i qualificar els treballadors.

La patronal catalana també ha argumentat que en el context de crisis econòmica i social que s’està vivint actualment, amb més de 6.000.000 de treballadors a l’atur, les Polítiques Actives d’Ocupació són més necessàries que mai per possibilitar i incrementar l’ocupació, i que la formació i la qualificació són els principals instruments per aconseguir-ho, degut a que la formació és una eina de competitivitat per a les empreses.

Switch to mobile version