Autor Entitats
2 Novembre 2013 a 13:00

L’Eclipsi de sol de demà passarà inadvertit

Imatge cedida per l'Agrupació Astronòmica de Sabadell

Imatge cedida per l’Agrupació Astronòmica de Sabadell

Aquest diumenge viurem un eclipsi de sol que es veurà total des del Centre d’Àfrica i parcial a Catalunya. A la província de Barcelona l’eclipsi començarà a les 13h i 27 minuts i finalitzarà a les 14h i 11 minuts en horari oficial. El màxim que veurem serà a les 13h 49 minuts, quan el sol quedarà un 3% ocult.

L’Agrupació  Astronòmica de Sabadell ha recordat que per mirar l’eclipsi serà imprescindible utilitzar filtres solars (no ulleres de sol), tot i que igualment no veurem gairebé res. L’opció que ens permetrà veure millor l’eclipsi serà mitjançant un telescopi per projecció o amb una làmina d’obertura total,  o bé amb prismàtics però també amb làmina d’obertura total.

L’Agrupació ha posat en disposició els seus telescopis per a poder veure l’eclipsi entre les 13h i les 15h, i a partir de les 14h i 15 minuts amb monitors que explicaran el fenomen. L’Agrupació també ha posat en disposició la seva web, on retransmetran tot l’eclipsi.

 

Veure web

Switch to mobile version