Autor Societat
7 Novembre 2013 a 13:00

Les obres de perllongament de FGC segueixen segons el calendari previst

A l’estiu es començaran les proves de circulació de trens

Imatge del web FGC

Imatge del web FGC

Dimarts al vespre es va dur a terme la reunió ordinària de la comissió de seguiment de les obres de perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat per informar sobre la situació en què es troben i les previsions de desenvolupament. La reunió va estar presidida per la tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Carme Labòria, i el Director General de Transports i Carreteres de la Generalitat, Xavier Flores. Segons la previsió que es fa des de la Generalitat, el servei començarà a funcionar a partir de finals del 2014 o principis del 2015.

Les obres segueixen duent-se a terme amb normalitat, segons es va informar dimarts, i sense retards excessius respecte la darrera previsió feta entre el maig i el juny d’aquest any. Els túnels, les sortides d’emergència, l’intercanviador amb l’estació de RENFE, el dipòsit de trens, la cua de maniobres i la reposició de la urbanització afectada es preveu que estigui tot acabat a finals del mes de febrer. A finals d’aquest any començarà la reurbanització del Parc el Nord, una de les actuacions més rellevants del projecte.

A part d’aquestes obres, també s’està fent la instal·lació de vies, la qual està molt avançada, i  la instal·lació d’arquitectura interior de les estacions, com ara els accessos, els revestiments i paviments. La instal·lació de les vies i la catenària finalitzarà a principis d’any i les obres de l’interior de les estacions s’allargaran una mica més. La senyalització i seguretat ferroviària començarà a fer-se a la primavera i les proves dels trens es faran a l’estiu.  D’aquesta manera, la previsió de la Generalitat és que a finals del 2014 ja s’hagin acabat tots els treballs i el servei es posi en marxa a principis de 2015.

La comissió de seguiment de les obres es reuneix periòdicament des de l’inici d’aquestes, ara fa 10 anys, per compartir informació sobre el projecte. A part de la tinent d’alcalde, formen part de la comissió el regidor president del Districte I, Juan Antonio Gallardo; la regidora presidenta del Districte 5, Eva Herrero; i representants de la Generalitat de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat, l’empresa adjudicatària de les obres, associacions de veïns dels barris afectats, la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa i la Federació d’Associacions de Comerciants de Terrassa, a més de tècnics de diferents serveis municipals. El mes de febrer es farà una nova reunió, segons es va acordar dimarts.

Switch to mobile version