Autor Societat
22 Novembre 2013 a 11:00

PROJECTE REINICIAL, un pas per la reinserció laboral de majors de 45 anys

Nou projecte per promoure l’educació i la formació professional

Cecot

Foto: Sergi Colomer

Les instal·lacions de la patronal CECOT van ser l’escenari, els dies 14 i 15 de novembre, de la primera reunió del projecte REINICIAL, centrat en reinserir a persones majors de 45 anys que s’han quedat sense feina. La Fundació Cecot Persona i Treball és l’entitat líder d’aquest projecte que està coordinat per la consultora HEI i que compta amb tres socis més: l’Agenzia per lo Sviluppo Empolese Valdelsa (Itàlia), la Sociedade Portuguesa de Inovação (Portugal), i la consultoria en aplicacions empresarials d’alta tecnologia IDEC (Grècia).

REINICIAL s’integra en el programa d’aprenentatge al llarg de la vida impulsat per la Unió Europea amb l’objectiu de promoure les competències claus en educació i formació professional. La iniciativa ‘Transferència del projecte REINICIAL’ té set paquets de treballs que es duran a terme en dos anys.

Els objectius d’aquests treballs són transferir i desenvolupar la metodologia d’atenció per a la recol·locació de sèniors, especialment pel què fa a l’atenció psicològica; dissenyar un itinerari de formació per a sèniors respecte a noves eines de networking social i de cerca de feina; generar coneixement per tal de formar formadors que puguin atendre aquest col·lectiu; desenvolupar una prova pilot del programa de capacitació; i realitzar accions de comunicació i difusió dels resultats.

Aquesta es la primera reunió a la CECOT però n’hi hauran més a Itàlia, Grècia i Portugal. CECOT continua apostant per projectes com REINICIAL per conèixer altres formes de treball a Europa.

 

 

 

Switch to mobile version