Autor Societat
2 Novembre 2013 a 11:00

Proves pel bon funcionament de les sirenes que avisen en cas de risc químic

S’activaran les alarmes a 37 poblacions

Imatge del web Gencat

Imatge del web Gencat

El dilluns 4, Protecció Civil de la Generalitat farà unes proves pel bon funcionament de 84 sirenes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. Les alarmes avisaran de risc químic a 37 municipis catalans. Les sirenes tenen un abast de 137 quilòmetres quadrats i les activacions es faran de forma successiva entre les 10h i les 12:45h.

L’alarma sonarà a través de sirenes instal·lades al territori. Sonaran tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que la prova finalitza, sonarà un senyal continu de 30 segons de durada.

Les sirenes alertarien a les poblacions que, hipotèticament, poden quedar afectades per un accident químic greu. Es vol que la població es familiaritzi amb aquest tipus de senyals i quines són les accions en cas d’accident real.

Durant aquesta prova es farà un enviament de missatges push a través de l’aplicació mòbil de protecció civil on s’avisarà a la població quan s’activin les sirenes. Es pot trobar més informació al web http://www.gencat.cat/mobils/proteccio_civil/cat/index.htm i al perfil de Twitter @emergenciescat.

En el sector químic del Vallès Oriental i Occidental, s’activarà l’alarma al Polígon Congost (El Palou), al Parc Lledoner i l’aparcament MMP ADIF de Granollers; a Montornès del Vallès s’activaran les sirenes de les instal·lacions de Repsol i el Turó de les Tres Creus. L’alarma començarà a les 10:20h i acabarà a les 10:30h.

En el cas del tram del sector químic del Llobregat entre Vallès Occidental i Bages, s’activaran les alarmes d’Olesa de Montserrat, Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Castellbisbal i Castellgalí. A Olesa s’activarà la de la Policia Local i Carrer Ripollès; a Abrera en el Parc de l’Església i la urbanització Les Carpes; a Martorell es farà al Club Natació Martorell, Pistes Atletisme Torrent de Llops, Centre Cultural Martorell i Recinte Ca n’Oliveras; a Sant Andreu de la Barca es farà a l’Ajuntament; a Castellbisbal a la urbanització Costablanca; i per últim, a Castellgalí sonarà al Polígon Pla del Camí. L’avís a les poblacions començarà a les 10:40h i s’acabarà a les 10:50h.

Switch to mobile version