Autor Economia
27 Novembre 2013 a 15:20

Sessió de la Cambra de Terrasa sobre la política retributiva flexible

Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

Imatge cedida per la Cambra de Comerç de Terrassa

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va celebrar ahir al matí una sessió informativa sobre els avantatges de la política retributiva flexible. La sessió va anar a càrrec d’Alejandro Sevy, graduat social, economista i col·laborador d’Estay Grupo Consultor i de la Cambra de Terrassa; i Joaquin Chamorro, director de zona de Sanitas. Josep Prats, director gerent de la Cambra de Terrassa, va presentar l’acte.

Els plans de retribució flexible, consistents en la personalització del salari dels empleats mitjançant l’intercanvi de la paga dinerària per la remuneració en espècie, és un dels incentius més valorats pels treballadors. La possibilitat d’utilitzar un vehicle d’empresa, residir en un habitatge amb un lloguer més econòmic o l’opció de comptar amb una assegurança de salut són alguns dels avantatges que les empreses ofereixen als seus treballadors dins de la política de retribució flexible.

Sevy va centrar la ponència en els punts claus de la política retributiva flexible, les fórmules efectives de retribució variable, i els seus avantatges en matèria laboral, fiscal i de Seguretat Social. Per la seva part, Chamorro va parlar de l’assegurança de salut com una de les modalitats d’aquesta política. Segons el director de zona de Barcelona de Sanitas, l’assegurança mèdica és el benefici social més valorat: el demanen el 63% dels empleats. Això suposa una inversió per a les empreses, ja que pot deduir el seu cost de l’impost de societats. El ponent va assenyalar que és una bona aposta per a les empreses: “està demostrat que un treballador sa rendeix més i millor, pel que prevenir i preservar la salut és fonamental en el cas de les empreses”.

Els ponents van remarcar que el sistema de retribució flexible no pretén complementar el salari de l’empresa que els adopta, sinó maximitzar la seva disponibilitat neta dinerària. A més de la menor tributació fiscal, el ponent ha destacat l’optimització del cost de productes o serveis remunerats degut a la major capacitat de negociació per volum així com la seva utilització com a eina de fidelització dels treballadors pels avantatges socials que ofereix i la possibilitat de dissenyar polítiques diferents adaptades a nivells i categories professionals.

 

 

Switch to mobile version