Autor Entitats
12 Novembre 2013 a 16:45

Setmana per a la reutilització de la roba

El consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental organitza diferents activitats per mostrar als ciutadans la importància de reduir els residus

DSC07168

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i els ajuntaments de la comarca s’han posat d’acord per organitzar una trentena d’activitats per commemorar la Setmana Europea de la prevenció de residus que es celebrarà del 16 al 24 de novembre.

 El Vallès Occidental farà activitats sobre reciclatge de roba per tal de reutilitzar aquelles que no utilitzem. El taller de reciclatge de roba consistirà en dissenyar i crear noves peces a partir de residus tèxtils reutilitzats utilitzant pintura sobre tela, costura, ganxet, agulles de mitja i aplics. L’objectiu d’aquests tallers es crear peces úniques de disseny així com bosses, cistelles, estores entre d’altres.

 El reciclatge de roba és important per reduir els residus que es generen i per tant, quan ja no volem una peça de vestir hem de pensar si algú la pot aprofitar, ja sigui un familiar o un amic, una entitat solidària o bé reutilitzant-la per fer una altre peça de roba. L’any 2012, es val recollir 1.099 tones de roba al Vallès Occidental i actualment és la comarca que més recull a la Regió Metropolitana segons les dades de l’ARC.

 La Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitza també accions de sensibilització a tot Europa per reduir els residus. A més es vol canviar la mentalitat dels europeus pel que fa a la producció de residus. La prevenció pot evitar que un producte acabi convertint-se en un residu i per això es vol incidir en que els ciutadans han de reduir els residus que poden causar efectes negatius en el medi ambient.

 D’aquesta manera, durant aquesta Setmana s’incidirà en un decàleg d’accions com: utilitzar bosses reutilitzables, posar rètols de ‘no volem publicitat’, evitar el malbaratament alimentari, comprar en format gran, comprar productes ecodissenyats, beure aigua de l’aixeca, evitar la impressió i sinó es pot fer-ho a doble cara, fer compost, utilitzar productes recarregables, donar la roba o altres estris que ja no en fem ús, demanar eines en préstec i reparar els aparells espatllats en comptes de comprar un de nou.

Switch to mobile version