Autor Societat
25 Novembre 2013 a 15:45

S’obre la convocatòria dels Premis al civisme de Rubí

Es premia el projecte que promou el civisme i el respecte

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Avui ha començat el termini per lliurar les propostes de la VIII edició dels Premis al civisme, convocats per l’Ajuntament de Rubí. L’objectiu d’aquesta convocatòria és el reconeixement dels millors projectes on l’acció cívica i participativa hagin estat un eix principal durant aquest 2013. El guanyador aconseguirà 1.000 euros i el segon i tercer reban un diploma.

La convocatòria d’aquests premis s’adreça a entitats, col·lectius i persones individuals que hagin realitzat alguna acció per potenciar una reflexió envers l’entorn per tal de fomentar el civisme, la tolerància i el respecte a la ciutat. D’aquesta manera, amb el premi es fan visibles les accions que es relacionen amb el respecte, la tolerància, l’educació, la sensibilització, la cultura, la urbanitat, la cortesia, el progrés, l’amabilitat, la ciutadania i els valors que potencien una bona convivència. El jutjat valorarà  els projectes tenint en compte la possibilitat d’exportar-lo a altres realitats socials i que sigui una idea innovadora i creativa.

Cada participant només pot presentar un projecte i té temps des d’avui i fins el dia 2 de desembre per entregar-lo a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) de Rubí. El dia 9 de desembre el jurat es reunirà per valorar els projectes i decidir-ne els guanyadors, que es faran públics el dia 15 de desembre a les 13h al Centre Sociocultural del Pinar, dins la programació de Vermuts musicals.

La Coordinadora d’Entitats de Rubí va ser qui va crear els Premis al civisme l’any 2000. Des del 2003 l’Ajuntament de Rubí s’hi va unir per la organització, però del 2006 al 2011 no hi va haver convocatòries. Els Premis al civisme s’emmarquen a la campanya Per un Rubí cívic. Tu ho fas possible, inclòs al Pla per a la promoció del civisme i la convivència. Els projecte Casal Rubí del Centre Rubinenc d’Alternatives Culturals va ser el guanyador de l’any passat.

Switch to mobile version