Autor Societat
20 Novembre 2013 a 16:30

Terrassa commemora el Dia Universal dels Drets dels Infants

Ballart: “La infància i la joventut són el gran tresor d’una societat”

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

En motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha denunciat la vulneració dels drets dels infants en situacions que actualment es viuen, com ara els desnonaments o en la caiguda de la despesa social. Ha comentat aquest tema en l’acte que ha organitzat la Sindicatura Municipal de Greuges de Terrassa i els Instituts Torre del Palau i Viladecavalls.

Ballart ha comentat que, desgraciadament, per veure situacions en què s’ignoren els drets dels infants no s’ha d’anar a països subdesenvolupats o en guerra: “Quan una família és desnonada del seu pis per no poder-lo pagar, quan un nen o una nena no pot tenir una alimentació equilibrada o fins i tot passa gana, quan un nen o una nena que pateix alguna malaltia o problema de salut no té accés a una sanitat digna, quan veiem que s’està destruint el que havíem avançat en igualtat, la nostra societat està fallant greument”.

L’alcalde ha afegit que “la infància i la joventut són el gran tresor d’una societat, un tresor que mereix ser preservat amb tota la cura i sensibilitat del món. Maltractar els nens i nenes és maltractar el futur de la nostra ciutat, del nostre país, del nostre món”. Ballart també s’ha dirigit als joves assistents a l’acte i els hi ha comentat la importància de lluitar pels drets humans: “demano que prengueu també aquest compromís, que mentre apreneu i creixeu i aneu fent-vos el vostre propi camí a la vida, porteu al cap i al cor el gran ideal que representen els drets humans i us comprometeu radicalment, profundament, a fer que siguin drets de veritat per a tothom”.

En aquest acte els alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques dels instituts Torre del Palau i Viladecavalls han fet una representació centrada en els drets dels infants utilitzant diferents disciplines com la mímica, dansa, teatre o cant.

L’any 1959 les Nacions Unides van proclamar la Declaració dels Drets de l’Infant, un document on hi figuren els deu principis per assegurar la protecció i atencions especials que han de rebre els infants. L’any 1989 l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants, un nou document on s’hi desenvolupen els principis de la declaració de 1959.

A banda de l’acte d’aquest matí, es fan altres activitats durant tot el dia d’avui, com ara un debat al Col·legi d’Advocats de Terrassa o la Mostra de Llibres sobre Drets dels Infants a la Biblioteca del Districte 2. Ahir van començar les accions amb una xerrada-debat sobre el joc com a eina de creixement emocional a la Biblioteca Central de Terrassa.

Switch to mobile version