Autor Societat
20 Novembre 2013 a 12:07

Un de cada quatre menors està en risc de pobresa

Imatge extreta del web d' infància

Imatge extreta del web d’ infància

Avui és el dia mundial de la infància i, com no podia ser d’una altra manera, hem fet un recull sobre la situació dels infants a Catalunya. Tot seguit us oferim 5 dades que mostren  la situació dels nostres nens i nenes.

1-      Un de cada quatre nens està en risc de pobresa. Segons L’IDESCAT  el 28% dels catalans de menys de  16 anys està en risc de pobresa.  Aquesta xifra és gairebé 10 punts per sobre de les registrades l’any 2008

2-      Tenim una de les pitjors dades d’Europa en risc de pobresa.  Si comparem tots els països de la zona euro, l’Estat espanyol té el segon pitjor índex de pobresa infantil, només superat per Romania.

3-      L’Any 2013 a Catalunya hi viuen 193.703 infants de nacionalitat estrangera. Àfrica, altres països d’Europa i Amèrica del Sud són els tres principals indrets on han nascut els joves no nascuts a Catalunya. Aquesta xifra és 6 vegades superiors a l’any 2006.

4-      Durant l’any 2010, darrer any amb dades, es van donar 46.677 ajudes de suport a les famílies amb infants al Vallès Occidental. Això suposa unt total de 26M€, o el que és el mateix un 0,1% del total de la despesa de la Generalitat de Catalunya

5-      L’escolarització dels nens de 0 a 2 anys encara està per sota del 50%. Concretament, un 32% durant l’any 2006 a Catalunya.

Switch to mobile version