Autor Política
20 Desembre 2013 a 18:00

Almagro: “la millor manera de reduir els avortaments és dotar les dones de poder per controlar la seva fecunditat”

Els PSC de Terrassa en contra la reforma de Llei d’avortament

Imatge del web PSC de Terrassa

Imatge del web PSC de Terrassa

Almudena Almagro, regidora socialista a l’Ajuntament de Terrassa, s’ha mostrat contraria a la reforma de la Llei d’avortament que ha aprovat avui el govern de Rajoy dient que aquest avantprojecte “ens situa trenta anys enrere en els drets de les dones ja que la nova regulació contempla el retorn de la llei de supòsits”. Segons ha dit Almagro, “la llei del PP encara és més restrictiva que la norma de 1985; ja que elimina la possibilitat d’avortar en cas d’algunes malformacions del fetus; i fiscalitza el supòsit de risc per a la salut de la mare desconfiant de les dones i deixant la decisió només en mans de professionals externs. En aquest sentit, Espanya quedarà de nou a la cua d’Europa, esdevenint-nos en el primer país que retrocedeix en drets al legislar”.

Des del PSC reclamen que es pugui exercir una maternitat lliurement escollida i per tant que les dones puguin decidir sobre el seu embaràs. La regidora socialista ha lamentat que el govern “ens imposi aquesta llei només per motius ideològics i a demanda única dels sectors més ultraconservadors de la nostra societat”. En aquest sentit, ha afegit que “la voluntat del ministre, d’acord amb la Conferència Episcopal, és eliminar el dret a decidir de les dones, encara que aquesta supressió sigui a costa de posar en risc la seva salut, considerant-les ciutadanes de segona”.

Almagro també ha recordat que el 75% de la població enquestada els sembla correcte la llei com està ara, i per tant, fent innecessària la reforma del PP. El PSC de Terrassa ha volgut refermar la seva posició assenyalant que “la millor manera de reduir el nombre d’avortaments no és negant l’accés de les dones a procediments legals i segurs, sinó dotant-los el poder de controlar la seva pròpia fecunditat i de prevenir els embarassos no desitjats”.

Per últim, els socialistes alerten que aquestes lleis no faran reduir el nombre d’avortaments, sinó que “incrementa la possibilitat que aquest es practiqui amb unes condicions insalubres”.

Switch to mobile version