Autor Cultura
31 Desembre 2013 a 14:00

Ambient festiu en la Cercavila de l’Home dels Nassos

En Nàpia s’ha passejat en carruatge per diferents punts de la ciutat

Foto: Daniel Arús

Foto: Daniel Arús

Avui al matí ha tingut lloc la cercavila de l’Home dels Nassos amb En Nàpia com a protagonista. Com en l’edició anterior, el capgròs ha participat, amb l’ajuda de grans i petits, en la recerca de l’Home dels Nassos, personatge mitològic català, per diferents indrets de la ciutat.

 El tret de sortida ha comptat amb la presència del regidor de Cultura, Amadeu Aguado, que ha comentat que “està molt bé recuperar aquesta tradició i celebrar-la en un ambient festiu. Així fem una activitat de carrer i tradicional”. A més, ha afegit que “els dies de Nadal, a l’hivern, a la cultura popular li costa sortir al carrer pel fred. Però l’Home dels Nassos permet potenciar-la amb la ciutadania”.

 La celebració ha començat als voltants del mercat de Sant Pere, on En Nàpia i els seus ajudants han donat voltes en un carruatge. Tot seguit, han entrat dins el mercat per difondre l’ambient festiu a totes les parades. A més, l’han acompanyat en tot moment músics amb gralles i timbals, i una dotzena de pastorets, que també han fet diferents balls. La cercavila ha continuat pels voltants de l’estació del Nord, després pels carrers del Centre, el Mercat de la Independència i ha finalitzat a la Rambla d’Ègara. Els més petits han pogut divertir-se amb el capgròs, que a més, donava nassos perquè la canalla se’ls posessin.

 Per la seva banda, el president de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, Manel Tomàs, ha explicat que “hem intentat que sigui una festa de ciutat, i que la gent conegui la llegenda i la tradició de l’Home dels Nassos. El que pretenem des de la Coordinadora és que les festes de la cultura popular arrelin a la ciutat i per això, volem donar color i vida a aquesta tradició”. “Volem veure com la ciutadania i sobretot els infants participen en la recerca de l’Home dels Nassos”, ha afegit el president.

 La tradició ens explica que l’Home dels Nassos és un personatge que té tants nassos com dies resten de l’any. És per això, que apareix l’últim dia de l’any, el 31 de desembre, quan només té un nas i d’aquesta manera ningú el pot reconèixer.

Daniel Arús

Switch to mobile version