Autor Cinema, teatre i televisió
19 Desembre 2013 a 11:30

Amshar estrena “Elementi” a l’Ateneu Candela

Demà divendres a les 21.30h

cartell ELEMENTI

Imatge cedida per Amshar

Demà divendres 20 de desembre, a les 21.30h, el grup Amshar presenta per primera vegada el seu nou espectacle “Elementi” a l’espai de l’Ateneu Candela de Terrassa.

Amshar, va néixer com a un projecte de música i dansa amb la intenció d’explorar les possibilitats de la fusió entre les músiques vocals mediterrànies i orientals – plenes d’instruments exòtics i desconeguts – i la dansa ètnica i contemporània.

Les bases musicals amb les que treballen beuen directament de les tradicions de països com Turquia, Marroc, Espanya, Macedònia, Rússia i Turkistan; a més de comptar també amb composicions pròpies fortament influenciades per aquesta música. Aquesta base tant rica va permetre a Amshar incorporar diferents estils i formes de moviments des de les danses tradicionals (oriental, girs i suffis) i les coreografies creatives de base mediterrània, fins a danses més contemporànies on la improvisació és un element fonamental.

 Amb “Elementi”, el seu nou espectacle inspirat en l’antiga i potent concepció grega de l’univers, Amshar dona un pas endavant en les seves inquietuds. Malgrat aquesta cosmovisió que va conformar el pensament de la humanitat durant 2000 anys, científicament, ja no sigui vàlida, encara ara conserva un immens poder de suggestió. És, precisament aquesta vigència i potència intel·lectual i emocional el que ha empès a Amshar a recrear aquesta idea a partir de la música, la dansa, la imatge, i la paraula.

Una vegada més, l’Ateneu Candela de Terrassa obre les seves portes a noves propostes creatives, i opta per tornar a aplicar la fórmula de la taquilla inversa que tant bons resultats ha obtingut fins al moment.

 

 

FITXA ARTÍSTICA:

Robert Santamaría: Saz, tar, santur, kanun, ocarines, balafó, arpa de boca, daf, darbouka, bases, loops, imatges, recopilació de textos

Núria Martínez: Coreografies i danses

Anna Mestre: Danses i lectures

Idoia Lizeaga: Textos i poemes

Switch to mobile version