Autor Entitats
31 Desembre 2013 a 14:00

Cicle “Dones: l’altra història”

Organitza el Grup d’Opinió d’Amics de les Arts

Imatge del web dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa

Imatge del web dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa

El Grup d’Opinió d’Amics de les Arts ha programat el cicle Dones: l’altra història per tal de debatre sobre les dones, el seu recorregut històric i el paper que han desenvolupat. Durant les quatre sessions es faran debats, amb la participació oberta a tothom, sobre les creences i percepcions relacionades amb les dones i reflexionar sobre quines conseqüències tenen aquestes actituds actualment.

La primera sessió es farà el dijous, 23 de gener, i es titularà De deesses a bruixes. Es farà un breu recorregut històric per l’antiguitat, Grècia i Roma, i el cristianisme. La segona sessió, que es farà el següent dijous 30 de gener, es titula Les dones davant l’església catòlica per parlar sobre Hildegarda de Bingen, beguines i protestants. Les dues sessions de febrer parlaran sobre dos períodes històrics més propers. El primer dia serà el 6 de febrer on es farà la xerrada titulada El segle XIX. Les dones al món laboral al voltant de la figura de la dona que s’entenia com a serventa i operària. L’últim dia del cicle es farà la sessió El segle XX. El feminisme que comprèn l’època de les guerres mundials, els règims feixistes, el feminisme i el moviment de l’alliberació de les dones.

Els debats estaran conduïts per Mercè Borràs i Pérez, especialista en història de les dones. Les sessions tindran una durada d’una hora i mitja, de 19h a 20:30h, a l’edifici dels Amics de les Arts i Joventuts Musicals (C/ Sant Pere, 46).

Les places són limitades i es pot realitzar la inscripció prèvia trucant al 93 785 92 31.

Switch to mobile version