Autor Societat
17 Desembre 2013 a 16:00

Conveni entre la Conselleria d’Interior i Abertis per la seguretat ciutadana i la gestió del trànsit

S’augmenta la vigilància i la col·laboració

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El Conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el Conseller Delegat d’Abertis, Francisco Reynés, van signar ahir un acord de col·laboració per tal d’afavorir la seguretat ciutadana i la gestió del trànsit a les autopistes i vies de servei propietat de l’empresa. Encara no s’ha acordat la data d’inici però ja s’han redactat els punts d’un conveni que serà vigent durant dos anys.

En primer lloc, Abertis facilitarà l’accés a la Conselleria d’Interior i al Servei Català de Trànsit a les dades del sistema de reconeixement de matrícules. D’aquesta manera, els Mossos, que encara s’han de coordinar amb la concessionària pels requeriments tècnics del sistema, tindran lliure accés a les dades que facilita el sistema. El cos de Mossos d’Esquadra podrà consultar el sistema de reconeixement de matrícules tant a zones d’autopista com àrees de servei.

Abertis no sols facilitarà l’accés al cos de policia de la Generalitat de Catalunya sinó que també a altres departaments de la Conselleria d’Interior que ho requereixin per a poder realitzar les seves funcions de seguretat pública. Interior disposarà de totes les autoritzacions i permisos necessaris abans que l’accés a les dades sigui efectiu, per tal d’evitar responsabilitats a l’empresa.

També es reforçarà la vigilància per a evitar delictes a les autopistes i les àrees de servei. La Conselleria d’Interior s’ha compromès a augmentar el patrullatge i la vigilància a les autopistes d’Abertis. A més, es facilitarà l’atenció singularitzada per un canal de comunicació concret per requeriments d’intervenció ràpida arribats des del Centre d’Operacions de Granollers d’Abertis. La Conselleria i l’empresa també han acordat establir procediments de detecció i notificació de vehicles sospitosos a les àrees de servei.

Acords de trànsit

A banda de totes aquestes col·laboracions, Ramon Espadaler i Francisco Reynés, també han posat sobre la taula acords per millorar el trànsit. D’una banda, es facilita l’intercanvi de dades de trànsit, així com la informació als usuaris. Tant la Conselleria com Abertis s’informaran mútuament sobre la situació del trànsit i, en especial, d’accidents i incidències. També es facilitaran la publicació d’informació  als diferents panells de les autopistes.

D’altra, l’accés a les dades del sistema de reconeixement de matrícules s’amplia a tot el Servei Català de Trànsit que també col·laborarà en actuacions extraordinàries de vialitat. La Conselleria establirà una senyalització especial i ajudarà a la creació de carrils addicionals, entre d’altres, per tal de facilitar la fluïdesa en situacions excepcionals com operacions sortida i retorn o proves esportives de gran magnitud.

Switch to mobile version