Autor Societat
5 Desembre 2013 a 12:53

Dispositiu especial de trànsit durant la Constitució i la Immaculada

L’SCT reforça la seguretat viària

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posaran en marxa un dispositiu especial de trànsit amb motiu de les festivitats de la Constitució i la Immaculada, que aquest any cauen en divendres i diumenge i per tant suposen tres dies festius per a la majoria de la gent. Aquest dispositiu estarà vigent des d’avui dijous 5 de desembre a partir de les 15.00 h de la tarda, fins a les 24.00 h de diumenge 8 de desembre.

 Les festivitats de la Constitució i la Immaculada es caracteritzen per ser l’inici de la mobilitat hivernal i de les compres nadalenques, motiu pel qual pot haver increments en la mobilitat en les vies que accedeixen a les zones de muntanya i a les estacions d’esquí, així com en les rodalies dels centres comercials. També són focus d’atracció les poblacions on es fan fires tradicionals com la de l’avet  a Espinelves (del 6 al 15 de desembre) o el mercat medieval de Vic (del 6 al 8 de desembre). D’aquesta manera, s’espera que les vies més conflictives siguin la C-16, la C-17 i la C-14, a més de l’accés cap a Andorra per la N-145 i la N-260. També poden haver-hi complicacions a l’A-2.

 Per millorar la fluïdesa del trànsit, l’SCT adoptarà una sèrie de mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit que incrementen la capacitat viària. Un total de 1.812 mossos, 1 helicòter, 1 avió i 18 equips de senyalització vetllaran per la seguretat de les vies. A més, els Mossos preveuen efectuar 1.268 controls al llarg del període festiu, dels quals 426 seran d’alcoholèmia i drogues, 371 de casc i cinturó, 232 de transport i 239 de velocitat.

 L’SCT demana que s’extremi al màxim la prudència en la conducció al llarg d’aquests tres dies, ja que es durà a terme un elevat nombre de desplaçaments d’oci al llarg de tot el període festiu al conjunt de la xarxa viària catalana. L’organisme apel·la a la responsabilitat dels conductors i també alerta de la importància d’adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques, habituals en aquesta època de l’any, ja que augmenta el risc de patir un accident.

Switch to mobile version