Autor Societat
9 Desembre 2013 a 10:30

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha reactivat avui el protocol d’anticontaminació a l’àrea de Barcelona

Es recomana anar amb transport públic i reduir el temps a l’aire lliure

Imatge del web Gencat

Imatge del web Gencat

Avui, dilluns 9 de desembre, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha tornat a posar en marxa el protocol d’anticontaminació als setze municipis de les primera corona de l’àrea de  Barcelona: Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

El protocol es va activar entre dimecres i dijous i s’ha decidit tornar-lo a engegar davant la previsió que les emissions que generen els vehicles per a la mobilitat quotidiana en trànsit urbà, interurbà i l’activitat industrial augmentin en ser dia laborable. A més, les condicions atmosfèriques són desfavorables a la dispersió. No s’ha marcat data de finalització del protocol, però no es preveu que sigui abans de dijous.

La Direcció General de Qualitat Ambiental va preveure la possibilitat de reactivar el protocol, ja que les emissions de diòxid de nitrogen han disminuït considerablement durant el cap de setmana. L’activació d’aquests protocols d’episodis ambientals de contaminació estan previstos al Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire i tenen l’objectiu de complir amb els límits contaminants exigits a la normativa comunitària.

En el Camp de Tarragona s’avisarà a l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AQET) per tal que les empreses associades evitin aquelles activitats que es puguin fer en dies posteriors, com ara les arrencades, les proves de torxes, les proves antiincendis i les pràctiques programades de funcionament.

Els consells d’autoprotecció que ha emès la Generalitat de Catalunya són els de no fer esforços físics prolongats a l’aire lliure, evitar consumir tabac i reduir el temps en espais a l’aire lliure. Es recomana que s’utilitzi el transport públic per desplaçar-se i gestionar la velocitat a les vies ràpides. A més, cal parar especial atenció als grups de població extremadament sensibles: els nadons i nens són el grup amb major risc a l’exposició, especialment quan fan activitats a l’aire lliure; els adults que fan activitats físiques prolongades a l’exterior; les persones amb malalties respiratòries com l’asma o la bronquitis crònica; les persones amb malalties vasculars; i la gent gran.

Es pot consultar més informació al web del Gencat.

Switch to mobile version