Autor Entitats
20 Desembre 2013 a 17:45

El Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils denuncia l’aparició de tallers il•legals

S’han reunit amb Ballart i Aguado aquesta setmana

Imatge cedida per Cecot

Imatge cedida per Cecot

Des del Gremi de Tallers de Reparació d’Automòbils denuncien l’augment en l’aparició de tallers de reparació il·legals que repercuteixen de manera negativa al seu negoci. Per això, el president del Gremi, Pasqual Moya, i un vocal, Miguel Méndez, s’han reunit aquesta setmana amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el regidor d’alcalde de Promoció Econòmica, Amadeu Aguado.

El president del Gremi va exposar aquesta situació dient que aquest tipus de tallers s’instal·len en zones com ara polígons industrials o a prop d’un taller legalitzat. Normalment, les reparacions es fan a porta tancada en garatges de cases particular o petits locals. És per això que els socis del Gremi denuncien que la situació és insostenible, ja que aquests tallers il·legals cobren a preus per sota del mercat i aboquen els residus en contenidors.

El Gremi ha rebut diverses trucades informant d’aquesta activitat, i quan algun representant acudeix al taller en qüestió per regularitzar la situació, són pocs el que ho accepten.

A la reunió a l’ajuntament, Moya ha entregat un dossier on es recull la informació d’aquests casos, la majoria dels quals ja se’n tenia constància a l’ajuntament. L’objectiu de la trobada era informar i demanar que es corregeixi aquesta tendència, a més de donar resposta als tallers legals que s’esforcen, malgrat la crisi, a complir les normes, pagar els impostos i que els treballadors estiguin en una situació laboral dins la legalitat.

Per tot això, Moya demana implicació per part de l’Ajuntament amb inspeccions i seguiment d’aquest tipus d’accions: “tothom té dret a guanyar-se la vida, però dins unes normes. Aquests tallers no paguen cap impost, fet que comporta una competència deslleial i suposa un greu problema d’intrusisme i d’economia submergida que, en definitiva, ens acaba repercutint a tots com a ciutadans”.

Switch to mobile version