Autor Política
19 Desembre 2013 a 12:30

El PP de Terrassa proposen un nou acord municipal sobre immigració

Es debatrà al ple extraordinari d’avui

Imatge cedida pel Partit Popular de Terrassa

Imatge cedida pel Partit Popular de Terrassa

El Partit Popular de Terrassa té previst presentar diferents esmenes a les propostes que es debatran avui en el Ple municipal extraordinari, just després del Ple ordinari de desembre en el qual presentaran una proposta de creació del Consell Municipal de Família.

Una d’elles està basada en el compromís social, i és que proposen incrementar la despesa pública per garantir els serveis bàsics d’atenció a les persones a partir d’una major concentració de despesa corrent i l’optimització de recursos, com ara la reducció de l’estructura política i directiva de l’Ajuntament, la reducció de l’entramat societari municipal i la supressió de la revista Visquem. Es mostren contraris a la primera proposta d’acord de l’equip de govern en la qual es vol demanar al Govern de l’Estat i de la Generalitat que recuperin la inversió pública en polítiques socials, per modificar l’ordre de prioritats d’acord amb el Congrés del tercer sector de Catalunya.

Pel que fa a seguretat ciutadana i convivència democràtica el PP reclama que l’espai públic sigui un espai de convivència, civisme i interrelació ciutadana amb seguretat, llibertat i respecte. Per això, proposen cinc accions per desenvolupar al 2014: elaboració d’un pla-estratègia municipal de seguretat pública; reforçar i incrementar la presència de la policia municipal a les vies urbanes, eixos comercials, barris i parcs de la ciutat; dotar de plans específics d’actuació a cada barri de la ciutat; vincular el concepte de seguretat al territori i a l’urbanisme; i elaborar un Pla d’actuació contra l’incivisme i el vandalisme i impulsar la revisió de l’Ordenança de Bon Govern i Convivència Ciutadana adaptada a les necessitats amb sancions que actuïn com a sistema de prevenció.

En el cas de l’acord sobre Innovació en referència a la Plataforma d’Agents Públics i Privats per a la Integració dels Sistemes d’Innovació a Terrassa, els populars votarien a favor si s’especifica el contingut dels compromisos signats.

Per últim, proposen un nou acord sobre immigració. Assenyalen que s’ha de garantir la cohesió social a la ciutat apostant per una política d’immigració legal i ordenada. És per això que demanen la creació d’un Pla Estratègic per la Integració en el període 2014-2015 i que es col·labori activament amb la resta d’Administracions competents per detectar i lluitar contra la immigració irregular.

Switch to mobile version