Autor Política
17 Desembre 2013 a 16:30

El PSC Vallès Oest amb la mobilització sindical de treballadors d’empreses vallesanes

Ha estat convocada per UGT i CCOO

Imatge del web del PSC de Terrassa

Imatge del web del PSC de Terrassa

El primer secretari del PSC Vallès Oest, Amadeu Aguado, ha comunicat que els socialistes donen suport a la mobilització que UGT i CCOO han convocat a Sabadell per reivindicar la dignitat laboral dels treballadors i treballadores d’algunes empreses vallesanes que es troben en una situació complicada.

Les empreses involucrades són Alstom, Panrico, Delphi, Johnsons Control, Ficosa, Ricoh i Lafrage. Segons ha comunicat el primer secretari, “són empreses que actualment estan vivint processos que posen en risc la seva existència i viabilitat, per deslocalització, risc de tancament o per l’execució d’ERO i la conseqüent destrucció de llocs de treball, que calculem que podrien arribar a un miler aproximadament”.

Aguado ha recalcat que des de PSC es treballarà “per aconseguir un pacte social i polític que potenciï i protegeixi la industria de la nostra comarca, fixant unes polítiques concretes” i ha afegit que esperen “donar resposta a les demandes dels principals sindicats del Vallès però també de la ciutadania, que necessita garanties i solidesa davant un context realment complicat marcat per la crisi econòmica i una reforma laboral que ha reduït dràsticament els drets dels treballadors”.

Segons ha comentat Aguado, “és imprescindible que les administracions potenciem la indústria, ja que només així podrem iniciar una nova etapa de reactivació econòmica al Vallès. Per tenir una economia forta, cal que tinguem una indústria forta”. En referència a això, ha afegit que “la llarga tradició de concentració i treball en xarxa des de l’inici del Pacte territorial del Vallès Occidental fins a la constitució del Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica, eina que pot ser molt útil en la seva nova etapa per continuar treballant per la concentració entre sindicats i patronals; fan que es donin a la nostre comarca unes bones condicions per impulsar iniciatives de cooperació i innovació en polítiques d’ocupació”.

Amadeu Aguado ha conclòs parlant sobre el futur, el qual passa per potenciar “els punts forts de l’economia del Vallès Occidental com són la seva excel·lent ubicació geogràfica; l’augment de la població que fa incrementar la població activa de la comarca; una població més jove i amb un bon nivell formatiu; un important teixit de petites i mitjanes empreses, molt arrelades al territori; una tradició emprenedora i un notable dinamisme empresarial, que ens ha convertit històricament i en l’actualitat en un dels principals motors econòmics del país”.

Switch to mobile version