Autor Societat
19 Desembre 2013 a 17:00

El restaurant La Trobada de Terrassa va ser candidat als V Premis Proteus

Jordi Évole es va endur el premi Personalitat de l’Any 2013

Imatge del Facebook Editorial Proteus

Imatge del Facebook Editorial Proteus

El passat 9 de desembre es van entregar els V Premis Proteus. Un dels nominats al premi en la categoria de projectes socials va ser el restaurant terrassenc La Trobada, tot i que finalment no se’l va endur. Els V Premis Proteus distingeixen les persones, entitats, empreses, treballs i iniciatives que han destacat per promoure l’ètica i valors socials, o han contribuït  a la seva difusió a la societat amb accions o el seu exemple.

El guanyador a personalitat de l’any 2013 en l’àmbit social va ser Enric Canet, director del Casal dels Infants del Raval. Els altres candidats eren: Ester Quintana, imatge del moviment Stop bales de goma; Roque Borràs, portaveu de la Plataforma Estafats per la Banca; i Joan Antoni Melé, subdirector de Triodos Bank Espanya.

En l’àmbit de la cultura i la comunicació va guanyar Jordi Évole, presentador de Salvados per fer un periodisme directe però respectuós. La resta de candidats van ser: Gervasio Sánchez, periodista i fotògraf; els germans Roca, propietaris del restaurant El Celler de Can Roca; i Andrés Rábago El Roto.

En l’apartat esportiu es va endur el guardó el projecte BarçaKids. Els altres dos candidats van ser Javier Marcet, president honorífic de la Fundació Marcet; i  la Campanya Juga Verd, del Consell Esportiu del Baix Llobregat.

El millor projecte empresarial l’ha recollit Fent País. Els altres candidats eren Verkami, la Hub d’Innovació Social i l’alberg Inout.

També s’ha premiat a Medicus Mundi per la seva trajectòria i dedicació al servei del dret a la salut. Els altres candidats, a part de La Trobada, van ser Pallassos sense Fronteres i Global Mamas.

Pel que fa a millor projecte educatiu se’l va endur Tiching, plataforma d’intercanvi de continguts entre professors. També optaven al guardó la web Masterclass i el programa educatiu Xplorerhealth.

Per primer cop en la història del certamen s’ha dividit el premi al millor projecte de comunicació i cultura. Se l’han endut Líquids (Catalunya Radio) i Amb Filosofia (TVC). També hi optaven la revista Alternativas Económicas i l’espai de pensament de Vic Fòrum de Debat.

L’Associació Cultural Valors va entregar també els III Premis Valors a una Trajectòria, el qual el va recollir Josep Masabeu, president de Braval, entitat que treballa a favor de la cohesió social, la integració i l’educació en valors de nens i adolescents a través de l’esport.

Switch to mobile version