Autor Ensenyament
20 Desembre 2013 a 13:30

Els escolars de Primària de Rubí treballaran com afrontar la mort d’una persona estimada

Ara sí que sé! és un taller creatiu, reflexiu i participatiu

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Els escolars de primària de diferents centres de Rubí podran participar en el taller Ara sí que sé!, que treballa amb els sentiments que es produeixen davant la mort de persones estimades. Els 37 infants que cursen tercer a l’Escola Joan Maragall de Rubí han estat els primers en assistir a aquesta activitat.

 El taller treballa amb la salut emocional dels infants i el desenvolupament de la seva intel·ligència emocional, per preparar-los per la mort i el dol que hagin de viure. Per això, s’adapta els grups en funció de les diferents edats dels nens. També se’ls mostra la manera de cuidar d’una persona afligida i evitar possibles dols complicats, que poden ser conseqüència de la manca d’expressió emocional.

 Durant l’activitat, els escolars fan unes fitxes que els ajuden a expressar els seus sentiments. Les fitxes es queden a l’escola amb la intenció que els alumnes les incorporin al material que s’emporten a casa per compartir-les amb les famílies. Així mateix, Ara sí que sé! crea un espai creatiu, reflexiu i participatiu.

 La iniciativa ja s’ha portat a terme en altres municipis. Alguns dels alumnes que han participat en anteriors edicions, han expressat que, durant el taller, aprenen que si una persona plora quan algú es mor vol dir que l’estima. Altres conceptes que es tracten són que si algú està trist la companyia és el millor que pot tenir, i que els nens petits han de plorar amb la família perquè un nen també vol compartir els seus sentiments.

 La iniciativa arribarà en el present curs, 2013-2014, a les escoles de primària de Rubí, a través de la Guia d’activitats i serveis que l’Ajuntament de Rubí fa anualment, on es recullen propostes pedagògiques, culturals i socials. Durant aquest període, 420 alumnes, des de P-4 a 6è, dels centres escolars que han fet la demanda al consistori, hi participaran.

 El taller Ara si que sé! va començar l’any 2009, a mans de la infermera de l’Hospital General de Catalunya, Xusa Serra, especialitzada en l’acompanyament en les pèrdues i el dol, i llicenciada en Antropologia. Fins ara, han participat més de 3.000 nens i nenes de diferents poblacions, des de P-3 fins a Batxillerat.

Switch to mobile version