Autor Política
20 Desembre 2013 a 11:00

Es congelen les tarifes dels aparcaments soterrats i s’apugen les dels concessionats per Saba

La factura de l’aigua s’apujarà un 1’125%

Fotografia: Aina Marcobal

Fotografia: Aina Marcobal

Ahir a la tarda es va dur a terme el ple ordinari municipal de desembre, en el qual es va tractar sobre les tarifes dels aparcaments soterrats de la ciutat, que es congelaran en la majoria de casos, excepte en els concessionats per Saba, que pujaran un 0’3%. Un tema també molt desenvolupat va ser el d’acordar l’increment de la tarifa de l’aigua d’un 1’125% en el cas del consum domèstic i la congelació en el cas de connexió. La primera proposta de resolució va ser la de CiU sobre l’enllumenat al Parc de Vallparadís i va ser aprovada. La segona proposta va ser la del PP sobre la creació del Consell Municipal de Família que va ser rebutjada.

Les tarifes per a l’any 2014 dels aparcaments soterrats situats a la Plaça Vapor Ventalló, al Portal de Sant Roc, a l’Avinguda Barcelona, a la Plaça de Lluís Companys, a la Plaça del Progrés  i a la Plaça Primer de Maig quedaran congelades. L’equip de govern va presentar aquesta decisió de revisió i posterior congelació que va ser criticada pels grups de l’oposició CiU i PP, els quals van demanar que, si es pren de referència l’IPC del mes d’octubre que va ser negatiu, els preus també haurien de baixar. D’altra banda, i relacionat amb aquest tema, també es va portar a votació la revisió de les tarifes per a l’any 2014 dels aparcament soterrats situats a la Plaça Vella, a la Plaça del Doctor Robert i al Raval de Montserrat, els tres gestionats mitjançant una concessió per l’empresa Saba. En el cas d’aquest tres aparcaments, es va acordar revisar les tarifes, segons demanda de l’empresa, i es preveu que pugi un 0’3% respecte de l’IPF del mes de setembre.

També es va parlar sobre les tarifes del servei de subministrament d’aigua per l’any 2014, les quals pujaran un 1’125% en l’àmbit del consum i es congelaran en el cas del subministrament de connexió. Va ser un punt en que tots els partits polítics s’hi van mostrar a favor i es va aprovar per unanimitat. La regidora de Medi Ambient va exposar la situació actual en el consum d’aigua de la ciutat, que ha disminuït en l’àmbit domèstic i empresarial. La davallada en el consum d’aigua provoca una baixada dels ingressos de l’empresa subministradora Mina, així que l’ajuntament demana que això no repercuteixi en les factures dels usuaris. És per això, que Ajuntament reclama a Mina que el nivell dels seus beneficis sigui d’un 37% menys del que demana, una xifra que seria similar a la de l’any passat. Aquest punt ha trobat la unanimitat de tots els grups polítics destacant sobretot l’esforç per trobar un equilibri entre els ingressos, els costos i els interessos de la ciutadania. Tot i així, des de l’Ajuntament s’ha lamentat no haver arribat a un acord amb la concessionària.

Pel que fa a les propostes de resolució, la primera en ser exposada va ser la del grup polític CiU, que girava al voltant de l’enllumenat del Parc de Vallparadís. Josep Rull va assenyalar que el parc està poc il·luminat entre les 18h i les 22h, en que encara hi ha activitat, en tres punts de la zona: el Torrent de les Bruixes, l’ascensor públic del Cementiri Vell i el camí del vessant oest del costat de la piscina. CiU i l’equip de govern de la ciutat han arribat a un acord per fer un estudi sobre els nivells de llum de les zones. Així, la regidora de Medi Ambient, ha assenyalat que es durà a terme una auditoria dels punts de llum de la ciutat i a partir de llavors es determinarà quins es poden reduir i quines zones tenen deficiència lumínica. Tot i així, la regidora ha fet esment a la situació del Torrent de les Bruixes dient que manté l’enllumenat original, així que no hi hauria d’haver deficiència lumínica. Ha aprofitat alhora per recalcar que la nostra cultura té uns costums lumínics molt elevats, i ha comparat l’ús que se’n fa aquí amb l’estalvi d’altres ciutats del món. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

L’altra proposta de resolució era la que presentava el PP en relació a la creació del Consell Municipal de la Família i l’elaboració d’un Pla Municipal de Suport a les Famílies. Tant PP com CiU han votat a favor de la proposta argumentant que la família és el nucli essencial de la societat, però PSC i ICV-EUiA han votat en contra perquè han argumentat que ja hi ha serveis i recursos que es dediquen a aquest i altres temes sobre benestar, com ara el Fòrum de Ciutadania. El portaveu d’ICV-EUiA ha assenyalat que per debatre i actuar sobre la família s’han d’acabar les retallades que duen a terme el govern central i el de la Generalitat.

Switch to mobile version