Autor Cultura
23 Desembre 2013 a 17:30

Es presenta el Saló Juguem +, el Festival de Dames Màgiques i el pessebre vivent de la Seu d’Ègara

Les tres activitats es faran durant les dates nadalenques

Foto: Aina Marcobal

Foto: Aina Marcobal

Aquest migdia s’ha fet la presentació conjunta del Saló Juguem, el Festival de Dames Màgiques i el pessebre vivent de la Seu d’Ègara. L’acte ha estat conduït pel regidor de Cultura, Amadeu Aguado.

Enguany es recupera l’activitat del Saló Juguem, una iniciativa feta a partir de la col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa i La Xarxa. L’any passat no es va fer, així que enguany es torna a celebrar, ara sota el nom Saló Juguem +. Es farà d’entre el 29 de desembre i el 4 de gener, de 16h a les 21h. El Saló d’enguany ha preparat un seguit d’activitats fixes i d’altres itinerants amb l’objectiu que el públic familiar hi pugui assistir més d’un dia.

Les activitats permanents es dividiran en diferents espais: espai entitats, Creu Roja, Bombers,  Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Contes i Foment de la lectura, taller de circ, Otijocs, Cal Titella, Ludoteca, Inflables, taller de màgia i taller de maquillatge. En aquests espais es podran fer diferents activitats amb la col·laboració dels serveis municipals, com ara vestir-se de bomber, tocar la sirena d’un camió, pujar a un cotxe de policia, llegir, aprendre a fer titelles, o a maquillar-se amb els pares.

A part de les activitats i espais permanents, cada tarda a les 19h es faran diferents tallers i actuacions variades a l’escenari del Recinte Firal. Així, les famílies podran repetir l’experiència i fer cada dia coses noves. A més, també hi haurà la visita del Patge Xiu-Xiu el dia 1 de gener per entregar-li les cartes als Reis.

Ricard Torrents i Mar Bonet, representants de l’associació d’espectacles infantils La Xarxa, han assenyalat que es faran diferents activitats destinades a diferents sensibilitats. A més, tenen per objectiu la interrelació familiar, que no només els infants hi participin, sinó que es facin les activitats conjuntament amb la família. La Creu Roja també tindrà un paper destacat al Saló, ja que es realitzarà una campanya solidària de recollida de joguines. D’aquesta manera, es vol que els infants passin una bona estona i alhora se sensibilitzin.

Pel que fa al VIIIè Festival Dames Màgiques, una de les novetats és el canvi de dates, que coincidirà amb el Saló Juguem +, del 29 de desembre al 4 de gener. Teia Moner, directora artística del Festival de Dames Màgiques, ha valorat positivament el canvi dient que “des de direcció estem contents amb el canvi de dates perquè creiem que són unes dates on hi pot haver més públic al festival i són unes dates molt màgiques”.

D’altra banda, el Festival es farà per primer cop a través de la coproducció de l’Ajuntament de Terrassa i el Centre Cultural. És per això, que Josep Rivera, president del Centre Cultural, ha destacat que volen “aprofundir en les activitats culturals de la ciutat, que són moltes”.

Teia Moner ha recalcat que enguany hi haurà actuacions tant de mags com de magues, com ara l’actuació final de la gala del 4 de gener. Amb l’espectacle Boomer, la companyia Màgic Taps oferirà una actuació en que el mag i la maga participen igualitàriament.

A més, el Festival s’obre portes a altres recintes de la ciutat. Al Recinte Firal es faran tallers de màgia per a nens i nenes durant tots els dies de Festival i el divendres, 3 de gener, es farà l’espectacle La Màgia de Joana Andreu, dins el Saló Juguem +. El dijous 2 de gener es farà l’espectacle La Màgia de les il·lusions  a la Seu d’Ègara i el 4 de gener tallers i aperitiu màgic a la Societat Coral Els Amics.

Per últim, una novetat en el calendari és el pessebre El Misteri de Nadal de la Seu d’Ègara. Els dies 26, 28 i 29 de desembre i 4 i 5 de gener es faran les representacions a la Seu d’Ègara, format per dues activitats: el Mercat de Nadal i l’espectacle. Els espectacles es faran cada 30 minuts des de les 18:30h fins les 21h amb un preu de 1 euro. Antoni Deulofeu, rector de la parròquia de Sant Pere, ha destacat la importància de l’espai i que l’espectacle “entri  per tots els sentits” amb la participació de nens de diferents barris de la ciutat.

Switch to mobile version