Autor Política
19 Desembre 2013 a 18:30

ICV-EUiA retreu al govern l’alta contaminació de la Regió Metropolitana de Barcelona

Imatge del web d'icv-euia

Imatge del web d’icv-euia

La diputada d’ICV-EUiA, Hortènsia Grau, ha acusat al Govern de no fer prou per aturar l’alta contaminació a la qual està sotmesa la població de la Regió Metropolitana de Barcelona i de no haver complert amb les obligacions marcades per Europa.

Grau ha dit que el Govern no està fent res per aconseguir rebaixes les xifres de contaminació i situar-se a xifres com les que marca la directiva europea, al mateix temps que ha volgut recordar que el Govern d’Entesa va fer un pla amb 73 mesures: “Tots recordaran els 80km/h que vostès quan van arribar al Govern va ser el primer que van retirar, però resulta que aquell pla va aconseguir reduir el 12% de les partícules PM10” ha dit Grau.

Tot i que la mesura s’ha hagut de tornar a implantar en dies d’alta contaminació, la diputada ha recordat que la Unió Europea va refusar el Pla presentat per Territori i Sostenibilitat en l’anterior Govern de CiU. Segons ICV-EUiA aquest Pla va ser rebutjat “perquè els deia que entre altres qüestions incomplia la Directiva Marc de l?Aire en tant que no quantificava les millores per rebaixar els nivells de contaminació”. Aquest fet va obligar a refer el Pla, que es va posar a disposició pública el novembre passat i que, per Grau “tampoc resol cap de les qüestions crítiques i concretament el major causant que és l’excés del trànsit, la mobilitat de vehicles privats en què la RMB ostenta el record de densitat de vehicles”.

Switch to mobile version