Autor Política
29 Desembre 2013 a 10:30

ICV presenta una denúncia a les elèctriques davant la fiscalia general de l’Estat

Ho fan per presumptes delictes en l’alteració de preus, subhastes i concursos

logo icv

Laia Ortiz i Joan Coscubiela, diputats del Congrés per ICV, han presentat una denúncia davant del fiscal general de l’Estat contra les elèctriques per presumptes delictes de maquinació en l’alteració del preu de la llum, així com el de les subhastes i concursos públics.

ICV ha presentat aquesta denúncia després que Mariano Rajoy, president del Govern, hagi anunciat la pujada definitiva del 2’3% en la factura elèctrica, a partir del mes que ve, en la reunió del Consell de Ministres.

Laia Ortiz ha demanat que es faci una auditoria per veure quina és la realitat sobre el dèficit de la tarifa i que es reformi el sistema de subhasta “en el qual és prop del 40% del preu del rebut de la llum”. La diputada ha denunciat aquesta reforma dient que “acaben de reformar la Llei del Sector Elèctric i la primera conseqüència és aquest desastre i ara han de reformar el sistema de subhastes” i ho ha catalogat de “fracàs absolut” a més d’indicar que “només ha servit per encarir el rebut de la llum, castigar les renovables i destruir llocs de treball”.

Ortiz va demanar aquesta auditoria al mes de juny i que ha reiterat “per saber el deute real amb les elèctriques” i així aplicar “un canvi en la regulació del sector elèctric que acabi amb el domini de l’oligopoli d’aquestes empreses”.

En referència a l’augment en el rebut que ha aprovat el Consell de Diputats, Ortiz ha recalcat que “s’acumula a la situació ja existent de moltes famílies que no poden pagar el rebut de la llum”. La diputada ecosocialista ha afegit que “a l’Estat espanyol paguem la llum més cara que a tot Europa” i critica que el Govern del PP “no fa absolutament res per combatre la pobresa energètica”.

Ha comparat aquesta pujada amb la situació actual de congelació del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Ortiz ha assenyalat que “Rajoy insulta a tota la ciutadania donant les gràcies a treballadors, treballadors públics i pensionistes mentre el Govern aprova el tarifazo amb un augment del 2’3% al mateix temps que congela el SMI i només apuja les pensions un 0’25%” i ha conclòs dient que Rajoy governa “per uns pocs”.

Switch to mobile version