Autor Política
5 Desembre 2013 a 10:30

ICV Castellar presenta una esmena de caire mediambiental a les Ordenances Fiscals del 2014

Suposaria una rebaixa de més de 100 euros pels petits comerços en la taxa de la brossa

 logo icv

La mesura, voluntària, pot posar en evidència que és possible eliminar les bosses de plàstic d’un sol ús comptant amb l’aprovació dels consumidors més conscients del medi ambient. A molts països ja s’ha prohibit la seva venta o gravat amb ecotaxes, en canvi a Castellar del Vallès el que es vol es bonificar als comerços que evidenciïn una sensibilitat mediambiental al respecte.

ICV vol recordar que una bossa de plàstic té una vida útil mitjana de 12 minuts, que per la seva producció i distribució es consumeix petroli, aigua i energia i que per esdevenir residu triga segles.

Associacions Ecologistes porten anys demanant al Govern que aturi el consum indiscriminat i gratuït de bosses de plàstic i que es prenguin mesures eficaces, com la substitució per alternatives més respectuoses, com ara bosses biodegradables o recipients més duradors.

En base a això, ICV de Castellar ha presentat una esmena a les Ordenances Fiscals pel proper exercici amb la finalitat que els locals comercials puguin sol·licitar una reducció del 20% de la seva quota tributària si dispensen bosses reutilitzables i biodegradables. D’aquesta manera, s’estimula l’activitat del comerç mitjançant aquesta bonificació fiscal i, a la vegada, incrementant el respecte pel medi ambient.

Objectiu rebaixar la càrrega fiscal de petits comerços a Castellar

També es pretén rebaixar la càrrega fiscal que estan patint els comerços, donada l’actual situació de crisi, així com l’adequació de les taxes per recollida de residus a imports de municipis amb una carrega inferior. Un exemple clar és la taxa a la qual fa front un establiment de venda d’aliments al detall: a Castellar està entre 557,25 i 608,95€; front als 193,70€ de Ripollet; 209,65€ o 374,04€ de Badia del Vallès; o entre els 209,30€ i els 363,73€ de Montcada i Reixac.

Switch to mobile version