Autor Societat
19 Desembre 2013 a 15:00

La Coordinadora LGTB de Catalunya anuncia la seva dissolució

El col·lectiu LGTB de Terrassa en lamenta la desaparició

Imatge del Facebook LGTB Terrassa

Imatge del Facebook LGTB Terrassa

La Coordinadora de Lesbianes Gais Transsexuals i Bisexuals de Catalunya ha anunciat la seva dissolució, a conseqüència de la falta de suport econòmic per part de les administracions.

Des del col·lectiu LGTB a Terrassa, han manifestat el seu suport als companys de la coordinadora nacional i han lamentat la seva desaparició. Segons ha manifestat Xavier Cardona, membre l’entitat egarenca: “la supressió d’aquest organisme suposarà un greu retrocés en els drets del col·lectiu homosexual, bisexual i transsexual”. A més, Cardona ha recordat que la Coordinadora, fundada l’any 1986, ha fet una tasca molt important “defensant els drets del nostre col·lectiu, fomentant la convivència i l’acceptació de la diversitat sexual; i també en el camp de la salut, fent difusió del que era el Sida i realitzant campanyes de prevenció d’aquesta malaltia”.

A causa de la difícil situació econòmica del país, és complicat aconseguir finançament privat pels projectes que s’impulsaven des de la Coordinadora LGTB. “Per això, ara més que mai, resulta important que les administracions públiques donin suport a la nostra tasca” ha manifestat Cardona, que ha afegit: “amb les retallades aplicades pels governs, moltes associacions i entitats com la nostra es veuen lamentablement abocades a la desaparició”.

El proper 27 de desembre, a les 21:30h, el col·lectiu LGTB de Terrassa organitzarà una nit cultural al Bar de la Casa Baumann (Av. Jacquard, 1), sota el nom El sexe de l’amor, on s’oferirà un concert, narració de relats gais i lèsbics, i una projecció fotogràfica contra la discriminació i prejudicis que encara pateixen els gais, lesbianes i transsexuals.

Switch to mobile version