Autor Societat
10 Desembre 2013 a 17:30

La REparató de Rubí estalvia 770Kg de residus en una setmana

26 establiments rubinecs van participar a la iniciativa

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

La REparató, organitzada per l’Ajuntament de Rubí el mes passat, va permetre estalviar un total de 770 kg de residus en una setmana, en haver portat a reparar els diversos objectes en comptes de llençar-los. L’objectiu d’aquesta acció, que s’organitzava per segona vegada a la ciutat, era reduir els residus que es generen a través de la reparació o de la venda de segona mà. L’acció s’emmarcava en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2013.

En aquesta edició, hi van participar 26 empreses i comerços de Rubí del sector del tèxtil, de l’automoció, sabaters, entapissats i informàtics, entre d’altres. Aquesta iniciativa ha permès fer un càlcul aproximat de la quantitat de residus que podem estalviar reparant els productes que comprem un cop s’espatllen. L’any passat, durant la REfira, es van estalviar un total de 27 kg de residus.

La reparació és una eina que permet reduir els residus i, en conseqüència, la despesa econòmica que el municipi ha de fer en aquest àmbit. L’organització de La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2013 va proposar treballar la temàtica de la reparació com a eix central aquest any, per posar de manifest que es generen molts residus innecessàriament i que la cultura d’un sol ús hauria de canviar.

A Rubí, la REparató es va plantejar als establiments que participaven a la REfira i també a aquells que no podien fer una demostració al carrer, a causa del volum de la maquinària que utilitzen, però que podien col·laborar des dels seus establiments. La iniciativa es va fer extensiva a comerços que venen productes de segona mà.

Switch to mobile version