Autor Societat
20 Desembre 2013 a 17:00

La SCT demana precaució a la carretera durant les festes de Nadal

Foto: Sergi Colomer

Foto: Sergi Colomer

El Servei Català de Trànsit (SCT) demana que es s’extremi la precaució i l’atenció en tots els desplaçaments viaris que es facin durant aquetes festes nadalenques pel conjunt de la xarxa viària catalana.

Coincidint amb les festes nadalenques que els escolars inicien avui, els SCT vol remarcar que no s’abaixi la guàrdia en cap moment durant la conducció, atès que la majoria de desplaçaments que es realitzen en aquestes dates són trajectes curts. Aquet tipus de desplaçaments solen ser més perillosos i per tant cal estar més atents i augmentar la prudència.

D’altra banda, recorden que davant la conducció amb adversitats meteorològiques com poden ser la neu o el gel a la calçada cal reduir la velocitat, no frenar bruscament i  conduir amb suavitat per tal d’evitar accidents. Es fa convenient portar cadenes al cotxe i revisar els frens, neumàtics i els llums del vehicle. A més, cal omplir el dipòsit i reposar el líquid anticongelant.

En aquests dies festiu i especialment la nit de cap d’any cal tenir present que combinar l’alcohol i la conducció és perillós i en aquest sentit la SCT recorda la figura del conductor alternatiu.

Durant els caps de setmana d’aquestes festivitats hi poden haver complicacions en algunes vies de destinació a la muntanya i a les pistes d’esquí així com també d’accés a grans àrees comercials, sobretot a l’àrea metropolitana. Davant aquestes situacions cal adaptar la nostra conducció.

Des del Servei Català de Trànsit es recomana que abans d’iniciar qualsevol trajecte, els usuaris s’informin de les rutes a seguir i de l’estat de la xarxa viària a través del 012, del twitter de l’SCT  @transit, el web www.gencat.cat/transit i a través de les cròniques radiofòniques i televisives de diversos mitjans de comunicació.

Switch to mobile version