Autor Política
31 Desembre 2013 a 12:00

L’Ajuntament de Terrassa publica l’Anuari Estadístic 2013

Està disponible en format digital al web municipal

Fotografia: Aina Marcobal

Fotografia: Aina Marcobal

L’Ajuntament de Terrassa ha publicat la 18a edició de l’Anuari Estadístic de Terrassa, un text que agrupa les dades sobre l’estat actual del sistema urbà terrassenc.

L’Anuari 2013 està format per 22 capítols temàtics sobre diferents àmbits, com per exemple població, treball, estructura empresarial, serveis socials, rendes, transport, cultura, esport, etc. Els capítols s’organitzen a partir de taules codificades, i inclouen gràfics i cartografia amb la intenció de facilitar-ne la lectura. En total, el número de taules o mapes ascendeix a 650. L’anuari es completa amb la inclusió d’un conjunt d’annexes amb estadístiques sobre la població de l’àrea de Terrassa. El fons de la portada de l’Anuari d’aquest any és una imatge de l’Anella Verda.

L’Anuari s’ha publicat exclusivament en format digital, disponible al web municipal (http://www.terrassa.cat/xifres), mesura que ja s’havia provat per primer cop l’any passat, amb l’objectiu de facilitar la consulta per part dels usuaris. La publicació d’aquest any ha utilitzat el model de dades obertes, així que les actualitzacions s’han realitzat de manera continua i en obert, i abans del tancament de l’obra.

L’edició d’aquest any porta novetats en els àmbits del mercat de treball (evolució mensual de l’afiliació a la Seguretat Social, dades sobre afiliació dels residents a Terrassa i evolució de la població activa estimada); urbanisme i habitatge (incorporació de dades del cens d’edificis 2011 i sobre transaccions immobiliàries); eleccions i govern municipal (resultats electorals dels darrers comicis generals i autonòmics) i per acabar, als annexes, l’actualització de les dades del cens 2011 dels municipis de l’àrea de Terrassa. A més, s’han canviat els mapes a un format més acolorit i atractiu.

L’Anuari Estadístic de Terrassa és producte de la col·laboració entre l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa, els Serveis d’Estadística i de Padró d’Habitants i Sistemes d’Informació Geogràfica de l’Ajuntament de Terrassa i el Servei d’Estudis Econòmics de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa. La nova versió digital ha estat desenvolupada pel Servei de Tecnologia, Logística i Qualitat de l’Ajuntament. El document forma part del Pla d’Estadística de Catalunya 2011-2014.

Switch to mobile version