Autor Societat
29 Desembre 2013 a 12:00

Nou servei públic de recollida i transport dels residus a Castellar

Fomento de Construcciones y Contratas SA

residus2bis_457

L’empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA serà l’encarregada del servei públic de recollida i transport dels residus municipals, de la gestió de la deixalleria municipal i de la neteja viària de Castellar del Vallès.

En el darrer Ple municipal es va adjudicar el servei per un import de 1.760.529,20 € (IVA exclòs), amb els vots favorables dels 19 regidors del PSC, CiU i PP i els vots en contra dels dos regidors de L’Altraveu.

La licitació es distribueix en tres lots de forma mancomunada amb l’ajuntament de Sant Llorenç Savall i la que es va adjudicar al Ple correspon a Castellar del Vallès i equival al 100% del primer lot, al 83% del segon i al 85% del tercer.

Aquest primer lot és exclusiu de Castellar amb una adjudicació de 1.624.448,25€ i fa referència al servei de  recollida i transport de residus exceptuant paper, cartró, vidre i envasos. El segon correspon al transport de residus a les deixalleries de Castellar i Sant Llorenç per 33.770,52 € i els 129.164,10 són del tercer lot i fa referència a recollida i transport de les fraccions paper i cartró, vidre i envasos dels municipis de Castellar i Sant Llorenç, a més de les fraccions de paper, cartró i envasos de Gallifa.

El contracte entrarà en vigor el proper 1 de febrer i es canviaran els 730 contenidors del municipi al sistema de càrrega lateral. També s’implantarà la recollida porta a porta de restes vegetals així com la tecnologia GPS a tots els vehicles del contracte.

Per tal de millorar l’eficiència s’han adquirit tres camions recol·lectors compactadors de 25 m cúbics, un camió de 3500 kg amb plataforma i bolquet, un vehicle de trasllat de contenidors amb equip de neteja, un camió de caixa oberta amb grua de 6 tones i amb un accessori per recollir restes vegetals, un rentacontenidors de 25 m³, tres vehicles auxiliars, una escombradora, una escombradora sobre camió i un vehicle lleuger.

L’empresa més ben valorada de les quatre que es van presentar ha estat Fomento de Construcciones y Contratas SA qui signarà un contracte de deu anys prorrogable anualment fins a dos anys més.

Switch to mobile version