Autor Societat
18 Desembre 2013 a 17:00

Presentació de les activitats del Patge Xiu-Xiu i la Cavalcada de Reis 2014

Enguany els Reis arribaran en helicòpter

Fotografia: Aina Marcobal

Fotografia: Aina Marcobal

Aquest matí s’ha dut a terme la presentació de les activitats del Patge Xiu-Xiu i la Cavalcada de Reis a Terrassa 2014. El Patge Xiu-Xiu arribarà a la ciutat el dia de Sant Esteve, 26 de desembre, i els Reis d’Orient ho faran el mateix dia 5 de gener, abans de la Cavalcada, la qual presenta algunes novetats.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha comentat que la Cavalcada “té un accent social important, és una cavalcada integradora, que preserva les tradicions, però que alhora també vol innovar”. És per això, que l’arribada dels Reis d’Orient es farà enguany amb helicòpter, una iniciativa que es va començar a fer a la dècada de 1980 i ara es torna a recuperar.

 Arribaran a la plaça Major de Torre-sana, al Districte 2. D’allà aniran a  la plaça del Doctor Cadevall, des d’on faran el tradicional recorregut, que començarà mitja hora abans de l’horari habitual, a les 18h. El coordinador de la Cavalcada de Reis, Jordi Ballarà, ha comentat durant la presentació que s’ha escollit aquest “nou horari per les famílies. Ho provarem aquest any i si logísticament, per temps, ens ho permet seguirem apostant per aquest horari d’aquí en endavant”.

La sortida de la Cavalcada es farà a la plaça del Doctor Cadevall, pujant la Rambla d’Ègara fins a l’avinguda del Vint-i-dos de Juliol, baixant el carrer del Nord i el carrer Sant Antoni fins el passeig d’Ègara i el carrer Font Vella. El recorregut acabarà al Raval de Montserrat, on faran el tradicional parlament, el qual anirà acompanyat d’un espectacle piromusical de foc i llum.

D’altra banda, s’habilitarà un espai per a gent amb discapacitat al passeig Vint-i-Dos de Juliol. Ballart ha anunciat que “donem gran importància a l’accessibilitat a la cavalcada per a les persones amb discapacitat i per això tindran un espai reservat al passeig Vint-i-Dos de Juliol amb una bona visibilitat. A més, hi haurà un intèrpret de llenguatge dels signes a la cerimònia de recepció dels reis. És una cavalcada per a tothom sense barreres”. L’intèrpret de signes se situarà a l’atri de l’Ajuntament.

A la Cavalcada hi participaran dotze carrosses, vuit bandes musicals, 30 jeeps, 30 genets a cavall, 700 patges i 800 col·laboradors. En total, es mobilitzaran unes 2.200 persones. A més, es llançarà la mateixa quantitat de caramels que l’any passat, 13.000 quilos, tots sense gluten.

Pel que fa a la figura del Patge Xiu-Xiu, arribarà el 26 de desembre a les 10h del matí a l’estació del Nord. Fins el dia 5 de gener farà una visita a cada barri de la ciutat, “on els districtes faran que aquesta festa sigui molt lluïda i puguin entregar la carta al patge”, segons ha dit Ballarà. Amb l’arribada del Patge Xiu-Xiu també es donarà a conèixer el veredicte del 14è Concurs de Contes Memorial Joaquim Puigbò i Mayol, en el qual s’han presentat al voltant de 300 relats. Els Premis s’entregaran a la plaça Major de Torre-sana el dia 5 de gener.

El pressupost del Social per realitzar la Cavalcada de Reis i l’arribada del Patge Xiu-Xiu ha estat com l’any passat de 100.000 euros. Felip Elòsegui, president del Centre Cultural El Social, ha comentat que s’estan fent els darrers preparatius per tal que “un any més sigui un èxit. Esperem, que el més gran dels èxits”, en la línia del que ha dit Ballart: “esperem que la Cavalcada dels Reis sigui de les millors de Catalunya i estigui a l’alçada dels somnis i les il·lusions dels nens i les nenes de la ciutat”.

Switch to mobile version