Autor Entitats
6 Desembre 2013 a 12:00

Reunió de la Taula de l’Anella Verda sobre la funcionalitat social i ús públic

Van ser aprovades 32 de les 48 propostes

Imatge del web de l'Anella Verda

Imatge del web de l’Anella Verda

Dimecres passat es va dur a terme la reunió de la Taula de l’Anella Verda al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany amb l’objectiu de començar a treballar sobre les propostes que s’han fet al voltant del tercer eix temàtic de l’Anella Verda, referent a la funcionalitat social i l’ús públic.

En total van ser una quarantena les persones i entitats que van presentar 69 propostes sobre quatre objectius. El primer és el de promoure la implicació i coresponsabilitat de la ciutadania en la protecció de l’Anella Verda, a més de l’ús responsable dels recursos que ofereix pel lleure, l’educació, l’esport i la protecció de béns i serveis. El segon objectiu gira entorn al fet d’ordenar els usos públics de l’Anella Verda per tal de fer compatible la funció social i la protecció dels valors naturals, patrimonials i productius. En tercer lloc, ordenar-ne la mobilitat i millorar l’accessibilitat des de la ciutat, potenciant els desplaçaments a peu, en bicicleta o transport públic. Per últim, es vol millorar el control, la vigilància i el manteniment del territori.

A partir d’aquest objectius, es van fusionar algunes propostes similars, fet que va permetre reduir-ne el número a 48. A aquestes s’hi plantegen diferents iniciatives: campanyes d’educació, accions de promoció, sensibilització i difusió; custodia del territori; ordenació d’horts; finançament; ordenació d’usos relacionats amb l’ús social als entorns; regulació de la mobilitat; millora dels accessos i augment de la vigilància als entorns.

En el Plenari de la Taula es va aprovar la fusió d’algunes iniciatives i sen van debatre i a provar 32, que ja no va caldre discutir posteriorment. Dimecres de la setmana que ve, dia 11 de desembre, es farà un nou debat i es sotmetran a votació les 17 iniciatives restants que necessiten ser reflexionades, degut a la seva complexitat i contingut. A la sessió també es valorarà la feina feta i s’informarà sobre les properes sessions previstes i el procés que es durà a terme durant el 2014.

Switch to mobile version