Autor Societat
5 Desembre 2013 a 14:00

Ribas: “El que cal és demanar-los que desprogramin completament el Quart Cinturó”

Imatge cedida per ICV -EUiA

Imatge cedida per ICV -EUiA

La diputada d’ICV-EUiA ha preguntat al conseller el canvi del seu parer sobre el projecte del Quart Cinturó i que ha passat de rebutjar-lo a reclamar-lo en només un parell de mesos.

“Nosaltres també volem solucions de mobilitat per a una zona on hi ha mig milió de moviments diaris i que té les seves vies col·lapsades” ha defensat la diputada ecosocialista. ICV-EUiA vol però alternatives al projecte i per això “el que cal és demanar-los que desprogramin completament el Quart Cinturó” ha dit Ribas.

El primer que demana el Grup Parlamentari és que la Generalitat de Catalunya reclami al Govern d’Espanya que desclassifiquin el Quart Cinturó com a projecte d’interès general i li traspassi a la Generalitat els recursos reservats per al projecte: “I que es faci d’aquí i d’immediat un nou projecte integral de mobilitat sostenible que connecti bé les ciutats i les zones industrials dels Vallesos i Baix  i que inclogui un nou projecte de Ronda Vallès amb caràcter de via comarcal, amb menors impactes territorials i paisatgístics, relligant i desdoblant on calgui allò existent” ha reclamat la diputada Ribas.

Les alternatives al Quart Cinturó passen per a ICV-EUiA per que l’Estat construeixi una orbital ferroviària i “que acabi el tram de carretera que han deixat a mitges entre Olesa i Viladecavalls. I la resta,cal fer-ho des d’aquí” alhora que ha criticat que l’article 140.5 de l’Estatut de Catalunya marca la Generalitat com a competent sobre la xarxa viària en l’àmbit territorial de Catalunya. “En un tema com aquest, curiosament, no defensen sobirania ni competències, sinó que ho deixen en mans de Madrid?” ha preguntat la diputada Ribas.

Switch to mobile version