Autor Economia
22 Gener 2014 a 16:00

Augmenten les empreses que participen en el pla d’internacionalització de la Cambra de Terrassa

62 empreses hi ha participat aquest any

Cambra de Terrassa

Un total de 440 empreses han participat durant el 2013 en el projecte d’assessorament sobre internacionalització empresarial de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, un 25% més que l’any anterior.

El pla impulsat per la institució terrassenca inclou accions de prospectiva comercial a través de plans individualitzats d’accés a nous mercats, activitats de suport a la iniciació en l’exportació, sessions de benchmarking i un servei d’assessorament jurídic i de tramitacions internacionals.

Un total de 62 empreses han participat en les missions comercials de dinamització internacional que la Cambra ha organitzat a 21 mercats i que han donat lloc a 950 oportunitats de negoci. Els mercats participants l’any passat van ser: Marroc, Algèria. Kazakhstan, Kirguizistan, Uzbekistan, Aràbia Saudita, Qatar, Kuwait, Romania, Moldàvia, Ucraïna, Geòrgia, Azerbaidjan, Turquia, Angola, Namíbia, Sud-àfrica, Colòmbia, Equador, Perú i Bolívia.

D’altra banda, des del 2012 la Cambra ha dissenyat plans a mida per a 27 empreses amb l’objectiu de promoure les relacions comercials amb qualsevol mercat del món. A partir d’un estudi previ, l’entitat terrassenca contacta amb mercats de més de 42 països a nivell mundial, i estableix l’agenda de treball amb les empreses locals i ocupant-se dels aspectes logístics.

El programa de missions per aquest 2014 ha començat amb un viatge a Algèria i Marroc per tal que vuit empreses desenvolupin un programa de visites amb l’objectiu de captar possibles compradors. Entre març i abril s’incidirà a Kazakhstan, Kirguizistan i Uzbekistan; al maig a Aràbia Saudita, Bahrain i Oman; al juny a Romania, Moldàvia i Bulgària; al setembre es durà a terme a Montenegro, Sèrbia, Bòsnia, Azerbaidjan i Geòrgia; i finalment al novembre a Sud-àfrica, Moçambic i Angola.

Per altra part, durant el primer semestre de 2014 s’organitzaran sis jornades de prospectiva internacional que es sumen a les 97 missions comercials que la Cambra ha organitzat en els darrers 6 anys en el marc de 60 països.

Switch to mobile version