Autor Opinió
10 Gener 2014 a 15:00

Avortament legal, lliure i gratuït

Guiomar i Candela Blanco Martínez

Guiomar i Candela Blanco Martínez

Decidir ens fa lliures. Les dones avorten, siguin riques o pobres, religioses o atees, joves o madures, solteres o casades. Les dones hem de ser lliures per a decidir si volem o no volem tenir un fill, es donin les circumstàncies que es donin, d’acord amb una llei a terminis que ens permeti avortar al llarg de les primeres setmanes de l’embaràs.

No defensem l’avortament com a mètode anticonceptiu, tenim clar que no ho és. El fet de defensar el dret de les dones a avortar no suposa que banalitzem el procés ni ens fa inconscients de la seva perillositat. Cap dona avorta per plaer o per caprici. Per aquest motiu, defensem el fet que ningú gaudeix del dret a jutjar-nos i a obligar-nos a fer-ho en clandestinitat, només nosaltres mateixes.

Tota la societat hauria de considerar l’avortament com un dret fonamental de les dones i el fet que una religió, un govern, un partit polític o un metge pugui decidir per nosaltres sobre la nostra vida i sobre el nostre cos suposa un gran i greu retrocés pel que fa la nostra igualtat i llibertat respecte els homes.

Senyor ministre, la solució no és prohibir sinó educar. En primer lloc, perquè considerem que políticament és inútil una reforma sobre la qual no hi ha consens ja que quan canviï el partit del govern, la llei es derogarà. D’altra banda, prohibir l’avortament no farà que es deixin de produir embarassos no desitjats. Aquelles dones que puguin marxaran a d’altres països a avortar i malaurada però inevitablement, aquelles que no s’ho puguin permetre ho faran aquí en condicions precàries.

Es per això senyor ministre que li demanem que concentri els seus esforços en crear una política d’educació sexual per a tots els nois i noies de l’Estat. És important que des de l’escola primària es garanteixi que tots els joves puguin tenir accés a la informació necessària per a evitar, en la mesura que sigui possible, els embarassos no desitjats.

Guiomar Blanco Martínez i Candela Blanco Martínez

Joves, estudiants i activistes

Switch to mobile version