Autor Cultura
4 Gener 2014 a 12:00

Concert d’Any Nou d’Oh!rquestra al Centre Cívic Francesc Macià

Maria Amorós en va ser la viola solista

Foto: Joan Murcia

Foto: Joan Murcia

Ahir al vespre l’Oh!rquestra va oferir el Concert d’Any Nou al Centre Cívic Francesc Macià. En el Concert, que va durar més d’una hora van interpretar  el Concerto Grasso Op. 6 nº4 en La menor de G.F. Händel, el Concert en Sol major per viola de G.P. Telemann i Simple Symphony de B. Britten. L’Orquestra, s’ha vist en l’obligació de fer un bis després dels llargs aplaudiments de les gairabé 200 espectadors que omplien la Sala.

L’ Oh!rquestra està formada per ex-alumnes del Conservatori de Música de Terrassa i dirigits per Jordi Montoliu. Als violins hi toquen Marc Ramón, Elisabeth Díaz, Blanca Aguirre, Maria Tarrés, Jara Asenjo i Anna Moya. Els violins II són Pau Tost, Jordi González, Miquel Cadevall, Cati Sancho, Guillem Salicrú i Raquel Aguirre. Les violes són Maria Coma, Oriol Gibert i Lluís Ramón. I els dos violoncel·listes són Ignasi Prunés i Paloma Gilabert.

El seu director, el barceloní Jordi Montoliu, té estudis europeus en música i ha estat director de diverses orquestres europees com l’USKO (cor i orquestra de la universitat d’Utrech) i l’orquestra del Christelijke Gymnasium d’Utrech. Tornant més a prop, a Badalona va dirigir l’orquestra de cambra del Conservatori i va fundar la Jove Orquestra de Cambra de Badalona. Des del 2009 dirigeix l’orquestra d’ex-alumnes del Conservatori de Terrassa i des del 2012 l’Orquestra de Cambra de Sabadell.

Al concert es va comptar amb la participació de Maria Amorós com a viola solista en l’interpretació de la segona peça. També s’ha format fora de Catalunya en diferents escoles europees. Ha format part de formacions de cambra i orquestrals, entre les quals en destaquen l’ArsVeritas, el c.XXI, l’Orquestra Camera Musicae i la J.O. Juan Crisóstomo Arriaga. Actualment és codirectora de la companyia Mots de Fusta i membre de l’Eclectic Colors Orchestra, el Duo Ars i el Quartet Argent, tot compaginat amb la seva feina com a professora.

L’ Oh!rquestra va néixer l’any 2008 i des de llavors han fet concerts en diversos llocs, com ara l’Auditori Municipal de Terrassa, la nit dels museus del MNATEC o l’Escola Alemanya d’Esplugues de Llobregat. També han col·laborat amb diverses entitats musicals de la ciutat com la Coral de pares i mares del Conservatori, el Cor Dríade i l’Orquestra de l’Escola Pia. La propera actuació, serà el dissabte 25 d’aquest mes a l’Auditori actuant al costat de l’Orquestra Municipal de Granollers.

Switch to mobile version