Autor Política
10 Gener 2014 a 16:00

Dolors Montserrat “Cap partit ni cap parlament té dret a la sobirania popular, la tenen tots els espanyols”

Imatge de Dolors Montserrat ahir. Foto: Joan Múrcia

Imatge de Dolors Montserrat ahir. Foto: Joan Múrcia

Dolors Montserrat, diputada del Partit Popular,  va ser present ahir a Terrassa on va valorar la situació política actual que travessa l’Estat espanyol i també Catalunya a la Masia Freixa. Desprès d’una breu presentació de Gabriel Turmo, candidat i portaveu popular, Dolors Montserrat va considerar que el govern del PP ha realitzat molta feina en aquests dos anys de govern i va voler remarcar la feina feta pel seu partit tant pel que fa a la reforma del sistema financer, que va ser durament criticada per la injecció de capital en els bancs, com la reforma laboral que es va aprovar ara fa més d’un any a les corts espanyole. Montserrat creu que gràcies a les reformes adoptades ara “podem dir a dia d’avui que hem deixat la recessió, continuem estant crítics però és cert que comencem a veure la llum de la recuperació”

En referència a la reforma sanitària, la diputada va remarcar que aquest aspecte ja estava inclòs en el programa electoral que els espanyols van votar i va declarar que el sistema anterior atreia milers d’estrangers que tenien un familiar i que, aprofitant la qualitat que s’ofereix aquí, venien a l’Estat espanyol a operar-se amb un cost de “1.000M€ de despesa sanitària” segons Dolors Montserrat.” El Partit Popular hem acabat amb el turisme sanitari. Ara tenen de pagar les factures. Això si, si un ciutadà estranger té una emergència sanitària està clar que se l’atén a urgències.” Dolors Montserrat també va voler parlar sobre la reforma farmacèutica, on va mostrar les virtuts del sistema centralitzat de compres, que ha permès, segons ella, estalviar milions d’Euros a la sanitat.

En referència a la reforma de l’educació, també molt criticada a Catalunya per l’intent que suposa d’acabar amb el sistema d’immersió lingüística, Dolors Montserrat ha expressat que aquesta reforma era necessària perquè “els joves deixen l’educació molt abans del que haurien” alhora que admetia que “hi ha discontinuïtat laboral, falta formació dual a l’empresa”. “És una reforma molt potent, vosaltres sabeu que durant la darrera legislatura de l’Aznar vam fer una reforma que va entrar en vigor i al cap de dos dies, com va canviar el govern la van derogar”. La diputada s’ha mostrat convençuda que durant els dos anys que resten de legislatura es podran veure les bondats d’aquesta reforma, que segons ella permetrà que empresa i educació tinguin una relació que permeti la continuïtat del treballador e l’empresa mentre es formi.

La diputada també va elogiar la reforma del Codi Penal, que introdueix la cadena perpètua i que permetrà que una persona que hagi complert la pena no surti de la presó si no hi ha indicis que aquest s’ha rehabilitat socialment: “Els terroristes es quedaran a la presó. Hem reforçat per tant el Codi Penal” alhora que ha defensat que “al PP som un partit d’ordre, on entenem quina és la voluntat dels ciutadans. Nosaltres escoltem la voluntat ciutadana.“

Desprès de repassar els principals aspectes de la llei del 82   sobre el dret a l’avortament que tenen les dones la diputada ha remarcat que “a l’any 2010, sense cap tipus de negociació ni res el partit socialista la canviar”. “De les 3 setmanes a les 14 setmanes no donaven cap protecció. No existeix el fetus per ells i no els donaven cap mesura de protecció. Nosaltres, sense enganyar a ningú ja que ho portàvem al programa electoral, hem fet la reforma de l’avortament”. Amb l’objectiu de reforçar el dret a la vida, la diputada ha defensat que s’ha despenalitzat a la dona que es realitza un avortament. “Es podrà interrompre un embaràs fins la setmana 22 i hi hagi perill físic i psíquic per a la dona” ha defensat Dolors Montserrat.

En referència a Catalunya, la diputada ha defensat que “el mateix dia que el President Mas va anunciar aquest referèndum per la ruptura” el PP va sortir dient que “no permetríem fer aquest referèndum perquè és il·legal. Cap partit ni cap parlament té dret a la sobirania popular, la tenen tots els espanyols”. Tot i això, la diputada va defensar que “No estic per la divisió. Jo no fare, encara que la Generalitat no estigui complint i amenaça i fa xantatge dividint a la societat. Rajoy té molt clar que no crearà divisions, que no ens deixarà de banda i que continuarà al costat dels catalans”. “Ens diuen Espanya ens roba. 2 anys de govern popular han donat 27.000M€ per pagar nòmines, farmàcies, la hipoteca, els crèdits perquè la Generalitat no té capacitat de finançar.se” ha defensat la diputada.

Switch to mobile version