Autor Societat
16 Gener 2014 a 16:30

La Diputació subvenciona projectes de biomassa als espais naturals protegits

El termini per presentar-hi sol·licituds acaba el 28 de febrer

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona pretén subvencionar les instal·lacions tèrmiques d’aprofitament de biomassa en els espais naturals protegits, destinant-hi una partida de 100.000 euros. D’aquesta manera contribuiria a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, a la creació de llocs de treball i a la reducció de la dependència a les importacions energètiques. El termini per a presentar-hi sol·licituds acaba el 28 de febrer.

A més, els projectes subvencionats s’hauran de fer entre entre l’1 de gener de 2014 i el 30 de juny de 2015. Les subvencions poden ser d’entre 700 i 8.000 euros. És per això, que es finançaran les despeses relacionades directament amb la instal·lació de calderes, estufes i llars de foc tancades inseribles que s’utilitzin per calefactar habitatges o immobles relacionats amb una activitat econòmica a partir de biomassa llenyosa d’origen forestal.

Les subvencions tenen com a objectiu finançar instal·lacions d’aprofitament de biomassa per a la generació de calor en els àmbits territorials dels espais naturals protegits del Montseny, Montesquiu, Guilleries-Savassona, Montnegre-Corredor, Serralada de Marina, Serralada Litoral, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Garraf, Olèrdola, Foix i Serra de Collserola. A més, també s’afegeix l’àmbit dels Plans especials de delimitació de l’Espai d’Interès Natural de Les Guilleries i de l’Espai d’Interès Natural de Savassona dins del terme municipal de Sant Sadurní  d’Osormort, atès que aquest municipi forma part del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries – Savassona.

Switch to mobile version