Autor Societat
16 Gener 2014 a 16:00

La urbanització de Sant Muç a Rubí comptarà amb un centre cívic de baix consum energètic

Gràcies a un concurs internacional d’arquitectura

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

 

La urbanització de Sant Muç tindrà un Centre Cívic sostenible, de baix consum energètic, gràcies a un acord entre l’Ajuntament de Rubí i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), centre inscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya. Aquest projecte serà presentat al Solar Decathlon Europe, un concurs d’àmbit universitari organitzat pel govern francès a la localitat de Versalles el pròxim estiu. Un cop celebrat el certamen, la construcció es traslladarà a la urbanització de Sant Muç, on es condicionarà com a centre cívic.

L’edifici, un cop a la ciutat, estarà vinculat a la realització d’estudis acadèmics de caràcter científic i experimental, tal i com estableix el contracte de concessió amb la UPC d’un mínim de deu anys, amb l’objectiu d’analitzar el comportament energètic de l’edifici en relació a l’entorn natural.

Un total de 20 projectes participen a la Solar Decathlon Europe, la competició de dissenys de vivendes eficients que es va originar al 2007. El certamen dóna molta importància a la finalitat de reduir el consum d’energia. En concret, a l’edició del 2014, els participants hauran de construir un prototip d’habitatge que funcioni només amb energia solar i que sigui viable en termes econòmics i ecològics actuals.

La proposta de l’ETSAV és un edifici comunitari de baix consum energètic que té prioritat sobre els sistemes passius i bioclimàtics, amb una construcció de materials de baix impacte mediambiental. L’equip de l’ETSAV haurà de construir-lo a Versalles en un termini de deu dies a l’estiu de 2014. Més tard, l’edifici es traslladarà a Sant Muç, en un solar localitzat a la cantonada de l’avinguda dels Roures i l’avinguda de Can Tapis.

Switch to mobile version