Autor Societat
10 Gener 2014 a 14:30

L’Ajuntament de Rubí contracta 48 persones a través de plans d’ocupació

Mitjançant subvencions de la Generalitat

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

 

L’Ajuntament de Rubí ha contractat un total de 48 persones en el marc del Programa mixt Treball i Formació, l’equivalent als antics plans d’ocupació de la Generalitat de Catalunya. Alguns dels contractats havien exhaurit la prestació d’atur, i altres estaven cobrant la Renda Mínima d’Inserció (PRMI). El Programa està cofinançat pel Fons Social Europeu en un 50%, dins del Programa Operatiu Pluriregional d’Adaptabilitat i Ocupació per al període 2007-2013. El Govern català ha ofert una subvenció de 409.067,25 euros per a la contractació d’aquestes 48 persones.

En concret, 40 dels contractats són rubinencs que ja no tenien dret a la prestació per desocupació, i els altres vuit eren perceptors del PRMI. Els contractes, en ambdós casos, són iguals: una durada de sis mesos, del 30 de desembre del 2013 al juny de 2014, amb una jornada completa.

Aquestes persones desenvoluparan tasques com a peons de paletes, jardiners, administratius, auxiliars de llar, treballadors socials i orientadors laborals, amb l’objectiu de, segons el propi Ajuntament, cobrir necessitats prioritàries a la ciutat. Un dels criteris més importants a l’hora de seleccionar als aspirants ha sigut la vulnerabilitat en criteris econòmics i familiars.

L’Ajuntament ja havia posat en marxa altres mesures similars, com el projecte 6+6, que va permetre la contractació de 32 rubinencs per un període d’un any.

Switch to mobile version