Autor Economia
24 Gener 2014 a 17:30

L’Ajuntament vendrà les accions de Mina Pública d’Aigües de Terrassa

És la concessionària del subministrament d’aigua potable a la ciutat

Imatge del web Mina Aigües de Terrassa

Imatge del web Mina Aigües de Terrassa

Per evitar que l’Ajuntament sigui l’accionista d’un concurs convocat pel propi Consistori, s’ha decidit posar a la venda les seves accions de Mina Pública d’Aigües de Terrassa que fins ara tenia.

Mina Pública d’Aigües de Terrassa SA és l’actual empresa concessionària del servei de subministrament d’aigua potable a la ciutat. La concessió acabarà el 31 de desembre de 2016 i l’Ajuntament haurà de convocar un concurs si es allarga la mateixa gestió. Si es mantenen les accions i el sistema de gestió, el Consistori seria accionista i autoritat que decideix la concessió.

L’Ajuntament és propietari del 4’48% d’accions, el que es tradueix en 30.776 accions de les 686.695 totals de l’empresa. Cada acció té un valor de venda de 46’80 euros, així que juntes tenen un import de 1.440.369’12 euros.

Segons els estatuts de la societat, tenen prioritat l’empresa i els accionistes a adquirir les accions de l’Ajuntament de Terrassa. Si la societat o els accionistes no volen comprar-les es podria obrir el procés a tercers amb una licitació pública i un informe previ al departament de Governació de la Generalitat.

Els diners que s’obtinguin de la venda es destinaran al pressupost municipal de 2014.

Switch to mobile version