Autor Política
4 Febrer 2014 a 15:30

Ara és demà

Imatge cedida per ICV-EUiA Terrassa

Imatge cedida per ICV-EUiA Terrassa

Prop de 50 militants i simpatitzants d’ICV-EUiA han participat aquest cap de setmana a l’Assemblea oberta “Ara és demà” que es va celebrar a la fàbrica Fabra & Coats de Sant Andreu (Barcelona).

A la jornada, on més de 1.700 persones van poder debatre sobre les accions a impulsar i coordinar-se per combatre les polítiques neoliberals, el missatge més repetit ha estat el de la necessitat d’unir les esquerres en un sol projecte. Els participants, vinguts de tota Catalunya, van poder explicar la situació de les seves lluites socials gràcies a espais organitzats per la coalició.

Segons ICV-EUiA Terrassa, la jornada ha estat positiva: “durant tota una jornada hem estat capaços més d’un miler de persones d’autoorganitzar-nos en petits grups de debats, d’intercanviar idees i experiències i també de fer propostes i accions polítiques, socials i institucionals. Gent diversa. Gent que milita, que és activista. Gent d’esquerres catalanista i gent ecologista. Gent que defensa la democràcia. Sobretot gent que no es resigna”.

La coalició busca sumar amb tots els partits d’esquerres per construir una alternativa al sistema actual i pugui realitzar ja per a les eleccions municipals un paper destacat. L’objectiu final és aconseguir crear una alternativa al govern de CiU sense perdre el dret a decidir la relació entre  Catalunya i l’Estat espanyol, però que pugui canviar les polítiques econòmiques en educació i sanitat.

ICV i EUiA de Terrassa valoren de forma molt positiva la trobada de dissabte a Barcelona i volen fer la seva contribució i aportacions a nivell local per fer possible una alternativa: “pensem que som gent diversa, com la d’aquest dissabte 1 de febrer, que coincidim amb tantes d’altres persones, en la necessitat d’un canvi des de la radicalitat democràtica, és ara l’hora de decidir en construir una alternativa, encara no hi som tots i totes, i per això cal sumar, per guanyar per canviar-ho tot, junts i juntes” han conclòs.

A l’acte hi van participar membres d’altres partits amb càrrec, com els ex regidors del PSC de Berga, que actualment són regidors no adscrits, o també regidors que formen part d’ERC o la CUP i que van assistir a títol personal.

Visitar web

Switch to mobile version