Autor Economia
20 Febrer 2014 a 14:30

Banc Sabadell selecciona les cinc primeres empreses en què invertirà 100.000 euros

En el marc del programa BStartup 10

banc sabadell

Banc Sabadell ha seleccionat les cinc primeres empreses que durant els pròxims sis mesos es beneficiaran del programa d’alt rendiment BStartup 10, coordinat per la direcció de negoci BStartup.  Mitjançant aquest programa, el banc invertirà en cadascuna 100.000 euros, distribuïts entre inversió directa i un programa de creixement coordinat pel reconegut emprenedor tecnològic, Dídac Lee. A més, es posarà a disposició dels emprenedors tecnològics una sèrie de productes i serveis adaptats a les seves necessitats, així com també una xarxa de 67 oficines amb personal especialitzat en aquest tipus d’empreses.

El comitè d’inversió de BStartup 10 es composa per persones de BStartup, BS Capital, la Direcció de Canals i Innovació del banc i Inspirit. A l’hora de seleccionar les empreses, han valorat principalment la innovació i l’ambició de la proposta, l’equip que la impulsa, l’escalabilitat de les vendes, l’oportunitat, la mida  i la validació d’aquest  mercat, les fites aconseguides i  finalment, les opcions de despertar interès en altres inversors a mitjà termini. També s’ha tingut en compte el impacte positiu que pugui tenir en l’empresa la participació en el programa. Banc Sabadell ha pres una participació de prop del 10% de les companyies seleccionades, en funció del seu grau de desenvolupament, el seu potencial i la resposta del mercat fins ara.

Les cinc empreses seleccionades en aquesta primera convocatòria són Enigmedia (enigmedia.es) una startup basca que ha desenvolupat una solució de seguretat per transmetre informació d’àudio i vídeo que permet l’encriptació en temps real sense que calgui utilitzar grans amples de banda; Red Points (redpoints.es) és una startup catalana que ha desenvolupat un programari de protecció de la propietat intel·lectual que elimina i recupera contingut amb un 98% d’eficàcia; Setpay (getsetpay.com) és un terminal de venda mòbil adreçat a empreses o professionals amb una mobilitat alta, que permet acceptar pagaments amb targeta de crèdit en qualsevol lloc o moment; Trendipia (trendipia.com) és una plataforma madrilenya que utilitza estratègies com ara concursos, implicació de celebrities i crowdfunding per donar suport, confeccionar i vendre les obres de nous dissenyadors amb talent; i Worldcoo (worldcoo.com) és una plataforma catalana de finançament de projectes solidaris que funciona integrant en les passarel·les de pagament de les botigues online un checkbox de donació d’1 euro.

Segons la directora de BStartup, Yolanda Pérez “la dificultat per seleccionar aquestes cinc empreses ha estat molt superior a la que inicialment prevèiem, tant per l’elevat volum de projectes presentats -414 en total- com la seva gran qualitat”. Pérez també destaca “no ens estranyaria que, si tornen a presentar-se a la nova convocatòria de BStartup 10, alguns finalistes que ara no han estat seleccionats siguin projectes més consolidats, que hagin obtingut resultats interessants o hagin redefinit la seva estratègia, i que per tant hagin aconseguit el grau de maduresa que busquem”. El comitè d’inversió de BStartup 10 està format per persones de BStartup, BS Capital, la Direcció de Canals i Innovació del banc i Inspirit.

Banc Sabadell obrirà, al mes de maig, la segona ronda de selecció de projectes per triar les cinc startups que completaran el programa BStartup 10 aquest any. Les empreses que vulguin aspirar al programa han de ser startups que ja funcionin, que estiguin properes al mercat (com a mínim amb un prototip operatiu, però millor amb primeres vendes) i que comptin amb un equip humà potent i tinguin ambició de creixement important. Més informació a http://www.bancsabadell.com/bstartup

Switch to mobile version