Autor Societat
28 Febrer 2014 a 17:00

Detinguda una banda criminal acusada de cometre 90 robatoris a la demarcació de Barcelona

Al Vallès Occidental van actuar a Rubí

Mossos

Els Mossos d’Esquadra van detenir la setmana passada dues persones de 22 i 25 anys, residents a l’Hospitalet, acusats d’haver comès múltiples robatoris amb força a l’interior de domicilis de la demarcació de Barcelona. Al Vallès Occidental van actuar a la localitat de Rubí.

La detenció es va produir el 18 de febrer, però uns dies abans ja s’havia detingut un home de 24 anys i la seva parella com a xofers realitzant els trasllats dels lladres. Es va poder trobar els dos lladres quan van entrar a una casa de Sant Andreu de la Barca i es van endur un dispositiu electrònic que es podia geolocalitzar.

Els robatoris es van produir al Baix Llobregat, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental. La majoria dels robatoris van ser en urbanitzacions retirades dels nuclis urbans i properes a boscos. Els autors dels fets accedien als habitatge per la part posterior cap a la tarda-vespre i marxaven a peu pel bosc, fins a trobar-se al punt de trobada amb el xofer. Els crims es cometien en unes dues hores en el mateix carrer o en d’altres de la mateixa urbanització.

La majoria de cases no disposaven d’alarma de seguretat, tot i que en alguns casos les havien manipulat. Accedien als habitatges forçant les finestres, si no hi havia ningú. Si detectaven que hi havia alguna persona a l’habitatge, fugien. Els objectes sostrets eren majoritàriament diners, rellotges, joies i aparells electrònics.

Se’ls han pogut imputar uns 90 delictes, però no se’n descarten més i la investigació segueix oberta. La Unitat d’investigació de la comissaria de Granollers ha pogut resoldre 56 robatoris de Caldes de Montbui, Lliçà d’Amunt, l’Ametlla del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor.

Un cop havent declarat es va deixar sense efecte de la detenció a la dona del xofer, mentre que aquest va passar a disposició del Jutjat de guàrdia de Martorell ordenant la seva llibertat amb càrrecs. Els dos detinguts van ser traslladats al Centre d’Internament d’Estrangers de Barcelona a l’espera de ser repatriats.

Switch to mobile version