Autor Política
6 Febrer 2014 a 13:30

Joan Mena demana al Parlament una partida de 2,6 milions d’euros per beques menjador

5.260 famílies de la comarca passen gana, segons el Consell D’Alcaldes

Joan Mena // Imatge cedida per EUiA de Sabadell

Joan Mena // Imatge cedida per EUiA de Sabadell

 

El diputat d’ICV-EUiA, Joan Mena, ha realitzat una proposta de resolució a la Comissió d’Ensenyament i Universitat del Parlament de Catalunya, en la que demana una partida de 2,6 milions d’euros destinats a les necessitats alimentàries dels nens i nenes del Vallès Occidental. També insta a arribar al compromís de finançar completament el servei de menjador a les famílies amb economia més feble. Segons Mena, “No fer-ho serà un nou atac del govern Mas que s’atreveix només amb la classe treballadora però que és covard davant dels poderosos“.

El grup considera que la situació de precarietat alimentària, amb la situació econòmica actual, afecta considerablement a la comarca del Vallès Occidental i que, segons el Consell d’Alcaldes, 5.260 famílies no són capaces de garantir un àpat equilibrat al dia als seus fills i filles.

Aquesta proposta d’ICV-EUia s’afegeix a l’acord pres al Parlament l’estiu passat on s’instava al Govern a crear una partida oberta de beques menjador. Ara, el grup demana també el compliment d’aquesta moció aprovada, a més de la partida de 2,6 milions d’euros i el compromís de finançament íntegre del servei de menjador a les famílies més febles.

Mena ha declarat que “és una vergonya indigna de qualsevol govern saber que al Vallès Occidental hi ha més de 5.000 famílies que no poden garantir ni un sol àpat equilibrat al dia als seus fills i el govern miri cap una altra banda”. El diputat, que també és mestre, ha destacat que “l’eradicació de la pobresa alimentària infantil hauria d’estar al primer lloc de la llista de tasques de la consellera Rigau”.

Per últim, ICV-EUiA recorda que els Ajuntaments, tot i no tenir competències en aquest àmbit, aporten en el seu conjunt fins a dos milions d’euros a les beques menjadors, xifra que consideren insuficient tenint en compte la situació econòmica actual de moltes famílies de la comarca.

Switch to mobile version