Autor Política
5 Febrer 2014 a 14:45

El ple de Rubí fa el primer pas per aprovar els pressupostos del 2014

D’aquí a un mes es ratificarà la decisió

Imatge cedida per l'Ajuntament de Rubí

Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

Al ple extraordinari de l’Ajuntament de Rubí, celebrat aquest dilluns, els pressupostos municipals del 2014 han estat inicialment aprovats, tot i que l’aprovació definitiva serà d’aquí a un mes. El govern municipal (PSC i ERC) han votat a favor dels comptes anuals en aquest primer tràmit. El PP i CiU s’han abstingut, mentre que ICV-EUiA i ACR han votat en contra.

D’aquesta manera, els pressupostos per a aquest any ascendeixen a 74.572.514’37€ i segons l’alcaldessa, Carme Garcia, permeten “garantir els serveis públics per a la ciutadania en una època marcada per la llei de reforma dels governs locals”. És el tercer any consecutiu en què s’aconsegueix estabilitat pressupostària i amb una ràtio legal d’endeutament del 58’78%, per sota del 110% marcat per departament d’Economia i Finances de la Generalitat.

Segons el govern local, aquests nous pressupostos són claus per a afavorir la reactivació econòmica, minimitzar l’impacte de la crisi i la qualitat de l’espai públic com a millora també de la cohesió social dels rubinencs i rubinenques.

Els pressupostos inclouen un Pla d’inversions 2014-2015 amb una dotació de tres milions d’euros. D’aquests, un milió i mig està aportat per l’ajuntament, un milió per la diputació i mig milió per la Generalitat. La xifra pot ascendir en cas que el Govern Central permeti destinar superàvit a inversió pública.

Un altre dels punts claus dels pressupostos és el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi. Té una dotació de 3’6 milions d’euros que es destinaran al foment de la contractació a empreses, especialment pimes, i a la creació i foment de plans d’ocupació.

Switch to mobile version