Autor Societat
11 Febrer 2014 a 18:00

Es podria tornar a establir la Taula d’Orientació de la Mola

Ho va dir el president de la Unió Excursionista de Sabadell

Presentació exposició taula orientació

Presentació de l’exposició // Imatge cedida per l’Ajuntament de Matadepera

Ahir a la tarda es va dur a terme a la Sala d’Actes del Casal de Cultura de Matadepera l’acte d’inauguració de l’exposició que tracta el procés de creació i muntatge de la nova taula d’orientació del cim del Montcau, inaugurada el setembre del 2012. L’acte va estar organitzat per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Matadepera, el Centre Excursionista de Terrassa i la Unió Excursionista de Matadepera.

Les intervencions les van fer el creador de l’obra, Josep Maria Escoda, el president del Centre Excursionista de Terrassa, Francesc Muntada, i el president de la Unió Excursionista de Sabadell, Albert Gil. Es va comentar la situació de “rivalitat” entre Terrassa i Sabadell, així com l’estat de les dues Taules, de la del Montcau i de la de la Mola. D’aquesta manera, s’ha volgut fer incís en respectar el paisatge natural i, segons va dir Gil, s’està estudiant la possibilitat de tornar a posar en funcionament una Taula d’Orientació a la Mola.

Es va comptar amb un nombrós número d’excursionistes i personalitats: l’Alcaldessa de Matadepera, Mireia Solsona; el Regidor d’Esports Quico Sala; la Regidora de Benestar Social Carme Querol; la Regidora de Comerç, Participació i Atenció Ciutadana Montse Royes; Àngel Miño, director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt; el seu predecessor, Pau Pérez; Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya; Marià Lamana, president de la Unió Excursionista de Matadepera; Manuel Planchart, ex-president del Centre Excursionista de Terrassa quan es va posar la primera pedra al Montcau; i Carles Capellas, promotor de la taula de la Mola que es va destruir.

Switch to mobile version