Autor Política
6 Febrer 2014 a 14:30

Gabriel Turmo demana a Jordi Ballart que no cedeixi el cens electoral de Terrassa a la Generalitat

El portaveu del PP justifica la petició amb la Constitució

Imatge del web PP Terrassa

Imatge del web PP Terrassa

El Portaveu del Grup Municipal de Terrassa del Partit Popular, Gabriel Turmo, va presentar ahir un prec a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, on li demanava que no cedeixi el cens electoral de la ciutat, en el cas que el Govern de la Generalitat ho sol·liciti, per elaborar el cens de cara al referèndum per la independència, previst pel proper 9 de novembre.

És per això, que el grup popular va redactar el document on mostrava el vigent Reglament Orgànic Municipal i la normativa concordant d’aplicació. El membre popular va justificar la seva demanda fent referència a l’article 149.1.32 de la Constitució Espanyola, que estableix que l’Estat té competència exclusiva per autoritzar la convocatòria de consultes populars per via de referèndum. A més, cita l’article 41 de la Ley Orgánica 5/1985, que tracta el règim electoral general, i que afirma que “Queda prohibida cualquier información particularizada sobre los datos personales contenidos en el censo electoral, a excepción de los que se soliciten por conducto judicial”.

D’aquesta manera, Gabriel Turmo recorda que la Generalitat de Catalunya no té competències per realitzar la consulta i que el Congrés dels Diputats mostrarà la negativa a la petició que va aprovar el Parlament de Catalunya el passat 16 de gener de 2014, per a què la Generalitat assumeixi aquesta competència.

Switch to mobile version